Головна » 2018 » Березень » 27

Чи можна палити в німецьких лісах, вигулювати собак без повідків, збирати ягоди, квіти, гриби і влаштовувати пікніки? Відповіді потрібно знати, щоб не зіпсувати собі відпочинок на природі.

У більшості федеральних земель Німеччини з 1 березня до 31 жовтня діє повна заборона на куріння в лісах. У Берліні, Бранденбурзі, Мекленбурзі-Передній Померанії, Рейнланд-Пфальце, Саксонії та Тюрингії — цілий рік.

Розміри штрафів регулюються земельними законами і місцевою владою. Як правило, вони становлять від €80 до 100. Якщо пощастить, то €20 або попередження. Якщо ж виникнуть якісь обтяжуючі наслідки, то, наприклад, у Берліні цей штраф може сягати до €50 тис.

У німецьких лісах не можна розпалювати вогонь. Заборонені не тільки вогнища, а й грилі, мангали. Виняток становлять спеціально виділені місця. На узліссях вогнища теж не дозволені.

Збирати ягоди, гриби, горіхи, трави і квіти не заборонено. Наприклад, грибів — «на одну-дві по ... Читати далі »

Переглядів: 387 | Додав: Юлия | Дата: 27.03.2018 | Коментарі (0)

 

Мабуть не випадково Міжнародний день лісу і Міжнародний день театру відзначаються у весняні березневі дні – 21 та 27 числа. Адже ліс і театр – це особливий світ!

Ліс – одвічна краса, чудо природи. Ліс - ось справжній, живий скарб нашої землі. Він не лише природна комора, чисте повітря, і покращення екології і економіки, але й чинник величезного позитивного природного і екологічного впливу на навколишнє середовище. Ліс - це душа всієї планети. Його раціональне і розумне використання дарує людям тепло і затишок.

... Читати далі »

Переглядів: 375 | Додав: Юлия | Дата: 27.03.2018 | Коментарі (0)