Головна » 2018 » Серпень » 13

Старший науковий співробітник Поліського філіалу Українського науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації ім. М.Г. Висоцького, кандидат сільськогосподарських наук Василь Бородавка та науковий співробітник Олена Бородавка розповіли про реальну ситуація з масовим всиханням в соснових насадженнях.

За їх словами, в Україні швидко розвивається процес масової загибелі соснових лісів внаслідок дії короїдно-трахеомікозних комплексів. Лише в лісах Держлісагентства осередками короїдів і пов’язаних з ними хвороб вже охоплено 200 тис. га соснових лісів, а наявний патологічний відпад оцінюється в об’ємі 12 млн куб. метрів.

За останніми моніторинговими дослідженн ... Читати далі »

Переглядів: 337 | Додав: Юлия | Дата: 13.08.2018 | Коментарі (0)

Сьогодні, перебуваючи з робочою поїздкою на Житомирщині, заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар взяв участь у нараді з питань перевірки державних підприємств та інших суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з вирубуванням лісів та експортом лісоматеріалів. Нарада відбулася в Житомирській облдержадміністрації.

Заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар наголосив, що лісова галузь на Житомирщині є однією з провідних. А Житомирська область є ключовою в лісовому господарстві України.

«Сьогодні така перевірка вже діє у всіх лісових областях, маємо перевіряючих і в нашому агентстві. Це має бути практично, корисно і публічно. Ми відкриті до переві ... Читати далі »

Переглядів: 318 | Додав: Юлия | Дата: 13.08.2018 | Коментарі (0)