Головна » 2018 » Травень » 4 » 4 травня – Міжнародний день пожежних
09:49
4 травня – Міжнародний день пожежних

Міжнародний день пожежних був встановлений в 1999 році в пам'ять про трагічну загибель п'ятьох пожежників у лісовій пожежі в Австралії.

Дата була обрана на честь святого Флоріана Лорхського, покровителя пожежних, пам'ять якого католицька церква відзначає 4 травня.

2 грудня 1998 року в регіоні Лінтон (штат Вікторія, Австралія) розбушувалась масштабна лісова пожежа. Місцеві пожежні викликали підмогу. Коли п'ятеро пожежних, які вирушили на допомогу, в'їхали в зону вогню, вітер раптово змінив напрям. Пожежну машину охопило полум'я, і ​​всі п'ятеро загинули.

Міжнародний день пожежних був встановлений в пам'ять про ці трагічні події. У цей день вшановують пам'ять пожежних, які загинули на службі, і демонструють свою подяку і повагу тим, хто щодня ризикує своїм життям заради порятунку інших.

Символом Міжнародного дня пожежних є червоно-синя стрічка довжиною п'ять сантиметрів і шириною один сантиметр. Два різних кольори з'єднуються в середині стрічки, червоний колір символізує вогонь, а синій - воду. Крім того, ці кольори використовують служби екстреної допомоги в багатьох країнах світу.

Працівники ДП «Компаніївський лісгосп» вже вкотре звертаються до всіх жителів і гостей Кіровоградщини, бути чемними, перебуваючи в лісі, дотримуватись всіх правил поводження з вогнем. Не кидайте недопалки чи непотушений сірник, не залишайте вогнища без нагляду. Помітивши в лісі дим або відкритий вогонь, будь ласка, не залишайтеся байдужими.

Терміново повідомте за телефоном (05240) 2-00-63 у лісгосп, Кіровоградське (0522-22-44-17), Новгородківське (05241-2-05-81)

Лісову пожежу набагато легше попередити, ніж загасити. Тому працівники лісової охорони щоденно патрулюють в лісі. Несвоєчасно нейтралізована низова пожежа може перерости в верхову, яку загасити дуже складно. І наслідки її можуть бути катастрофічними.

Бережіть ліс від стихії вогню!

 

Прес служба ДП "Компаніївський лісгосп"

 

Переглядів: 430 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: