Головна » 2018 » Серпень » 23 » Будьте обережні з вогнем у лісі!
10:44
Будьте обережні з вогнем у лісі!

Цьогорічний серпень запам`ятається нам аномальною спекою. Від нестерпного сонця навкруги посуха, сохнуть дерева… Щоб уберегтися від спеки, хтось поглибше зануряється у водоймах та річках, а хтось шукає затінок у густих кронах дерев наших зелених лісів. Бо немає кращого за ліс місця для відпочинку з його красою та величчю! Безумовно, у найближчі вихідні ліс також буде місцем відпочинку і святкування Дня Незалежності України для багатьох українців.

Лісівники державного підприємства «Компаніївський лісгосп» сподіваються, що кожен, хто опиниться в лісі , не забуде про те, що ліс – народне багатство і його треба оберігати!

ДП «Компаніївський лісгосп» мобілізував всі свої сили щодо недопущення виникнення пожеж в лісових насадженнях. Державна лісова охорона працює в режимі підвищеної готовності. Лісгоспом здійснено комплекс профілактичних заходів – влаштовано 30 км нових мінералізованих смуги, проводено догляди за мін смугами протяжністю в 300 км, у місцях масового відпочинку населення проводено благоустрій рекреаційних ділянок, перекрито шлагбаумами в’їзди до лісових насаджень, встановлено білборди, плакати та попереджувальні знаки на протипожежну та природо-охорону тематику. З населенням проводяться бесіди щодо поведінки і дотримання правил пожежної безпеки в лісі та недопущенню захаращеності лісів побутовими відходами.

Лісова охорона підприємства задіяна до постійного контролю та патрулювання щодо охорони і захисту лісів. Активізували роботу з попередження та негайної ліквідації можливих лісових пожеж. Підприємство забезпечило постійну готовність до використання пожежної та спеціальної техніки і обладнання, а також особового складу підрозділів до гасіння лісових пожеж. В усіх лісництвах створені необхідні запаси пально-мастильних матеріалів для забезпечення робіт в районі лісових пожеж.

Але, які б попереджувальні заходи не проводилися, все ж головний чинник виникнення лісових пожеж залишається людський фактор.

Якщо обережними не будуть самі люди, то зусилля працівників лісгоспу можуть бути марними. Тільки максимальна обережність, розпалювання вогнищ та багать у суворо відведених місцях, дотримання правил обережного поводження з вогнем в зелених масивах вбереже ліс від пожеж.

Адміністрація державного підприємства «Компаніївський лісгосп» з особливим проханням звертається до всіх громадян краю: будьте обережні з вогнем у лісі! Бережіть «зелені легені» планети від пожеж!

Збережемо ліси спільними зусиллями для майбутніх поколінь!

Головний лісничий

В. В. Вовк

 

Переглядів: 380 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: