Головна » 2018 » Серпень » 3 » Держлісагентство: НА 25,5 ТИСЯЧАХ ГЕКТАРІВ ВІДТВОРЕНО ЛІСІВ У І ПІВРІЧЧІ 2018 РОКУ
11:05
Держлісагентство: НА 25,5 ТИСЯЧАХ ГЕКТАРІВ ВІДТВОРЕНО ЛІСІВ У І ПІВРІЧЧІ 2018 РОКУ

Лісгоспи, які підпорядковані Державному агентству лісових ресурсів, чітко виконують завдання з лісовідтворення. На всіх зрубах, після підготовки ґрунту, відбувається садіння молодих саджанців та висівання. Про це йшлося під час колегії відомства за підсумками роботи лісової галузі у першому півріччі 2018 року, яка відбулася 2 серпня.

Варто зазначити, що Держлісагентству належить 73% всіх лісів України. І саме на цих територіях, де відбувається планова заготівля деревини, можна констатувати, що лісівники забезпечують відновлення лісу.

Так, за півроку садіння і висівання виконано на площі 25,5 тисяч гектарів. У тому числі, було створено 1,2 тисячі гектарів нових лісів.

Невелика кількість створення нових лісів, а саме цей показник впливає на збільшення лісистості, пояснюється складною та неунормованою процедурою виділення додаткових земель під заліснення. Інша проблема полягає у відсутності фінансування лісового господарства. Наприклад, збільшення лісистості України можливе за рахунок заліснення південних і східних областей України. Однак, лісгоспи цих регіонів вже третій рік поспіль позбавленні державного фінансування.

Окрім того, для подальшого відтворення лісів у лісових розсадниках посіяно насіння дерев на площі понад 226 га, що дасть змогу забезпечити потреби підприємств в якісному садивному матеріалі восени та навесні наступного року.

«Для збереження новостворених лісів необхідно звернути особливу увагу на своєчасне проведення доглядів за ними, з врахуванням погодних умов у кожній лісорослинній зоні», - підкреслив заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар.

Нагадаємо, за останні 5 років відтворено лісів на площі більше 260 тисяч га

 

Офіційний сайт: http://dklg.kmu.gov.ua

Сторінка в Facebook: https://www.facebook.com/forestUKR

 

Переглядів: 332 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: