Головна » 2018 » Травень » 15 » Догляд за лісовими культурами – завдання №1
16:20
Догляд за лісовими культурами – завдання №1

Щоб виріс здоровий ліс, його необхідно не лише вчасно і правильно посадити, а й забезпечити належний догляд. То ж після закінчення весняних лісопосадкових робіт працівники Новгородківського лісництва відразу приступили до проведення доглядів за лісовими культурами попередніх років створення.

Збереження лісових культур від забур`янення – справа важлива як з погляду поліпшення їхньої приживлюваності й росту, так і з погляду пожежної безпеки, особливо в сухе і спекотне літо. Якщо вчасно не знищити бур`яни молоді лісові насадження можуть навіть загинути. Тому для лісівників догляд за лісовими культурами ­­­- це завдання №1.

Всього, в цьому році, в Новгородківському лісницві потребують догляду лісові культури на площі 88,4 га, з них 75,0 га ­- це нові ліси, які створенні на землях Новгородківського району, непригодних для сільгоспкористування і переданих до складу держлісфонду. На другий квартал доглядами буде охвачено 30,0 га.

На заліснених зрубах для проведення ручних доглядів залучаються сезонні працівники. При вирощуванні лісових культур, де раніше лісу не було, це в основному площі на рівнині та без пнів проводиться механізований догляд. На таких ділянках догляди проводяться культиватором КЛБ - 1.7 на тязі трактора МТЗ-82.

Процес механізованого догляду за молодими культурами у лісництві забезпечує досвідчений тракторист ДП «Компаніївський лісгосп», із лісовим стажем роботи понад 25 років, Микола Русол. За час роботи у лісовому господарстві Микола Іванович допоміг вирости сотням гектарів лісу. Тепер там уже господарюють пташки і звірі, а душа лісового механізатора тішиться результатами своєї праці.

Лісівники ж впевнені в тому, що там, де працює лісовий патріот Микола Русол агротехнічний догляд за лісовими культурами буде якісним і майбутній ліс виросте, незважаючи ні на які погодні випробування.

 

Інженер з лісових культур С. Леонтьєв

 

Переглядів: 361 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: