Головна » 2018 » Травень » 7 » ДП «Компаніївський лісгосп» завершив лісокультурну кампанію - 2018
08:57
ДП «Компаніївський лісгосп» завершив лісокультурну кампанію - 2018

Незважаючи на пізню весну та тривалі несприятливі погодні умови, працівники Компаніївського лісгоспу завершили весняні лісопосадкові роботи у стислі агротехнічні терміни і забезпечили повне виконання планових показників весни.

Всього створено лісових культур на площі 32,7 га, в тому числі 30,8 га захисних насаджень на землях Компаніївського району.

Проведено доповнення лісових культур на площі 15,3 га на зрубах, доповнення захисних насаджень планується восени на площі 5 га. Завдання весни по доповненню лісових культур лісгосп виконав на 100%.

Крім того, закладено 3,0 га промислових плантацій новорічних ялинок.

 

Зараз тривають посівні роботи у лісорозсадниках. Цього року заплановано висіяти лісове насіння на площі 0,9 га. Така кількість посівів дозволить забезпечити підприємство садивним матеріалом на наступний 2019 рік.

Весною лісгоспом реалізовано 30,0 тис. штук сіянців акації білої та 610 штук декоративних саджанців сосни кримської, туї східної, дуба червоного, ялівця козацького, від чого отримано фінансових надходжень на загальну суму 36,3 тис.грн. Отримані кошти спрямовані на придбання паливно-мастильних матеріалів на лісопосадкову техніку.

Лісокультурне виробництво – це клопітка робота і після посадки лісових культур. Уже в травні лісництва розпочинають проводити догляди за лісовими культурами в залежності від потреби і стану лісових культур. В цьому році догляд за лісовими культурами заплановано провести на площі - 379га.

Кожний лісівник знає, що посадка сіянців лісових порід на лісокультурну площу – це ще не ліс. Попереду довгий шлях лісовирощування – догляду і збереження майбутніх лісів.

 

 

Володимир Вовк,

головний лісничий

ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 398 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: