Головна » 2018 » Березень » 30 » Головне завдання – діяти на упередження
20:28
Головне завдання – діяти на упередження

Пожежі в лісі традиційна весняно-літня проблема працівників державної лісової охорони. Тому і підготовці до настання пожежонебезпечного періоду в ДП «Компаніївський лісгосп»приділяється значна увага. Напередодні, в лісгоспі проведено виробничу нараду з лісовою охороною Компаніївського, Новгородківського та Кіровоградського лісництв з питань готовності лісництв до гасіння лісових пожеж.

Лісничі всіх лісництв відзвітували про повне виконання  запланованих на перший квартал 2018 року заходів з підготовки до пожежно-небезпечного періоду. Так в лісництвах розроблені та в установленому порядку затверджені типові мобілізаційно-оперативні плани ліквідації лісових пожеж, створено запаси паливно-мастильних матеріалів, згідно галузевих нормативних вимог укомплектовані пункти зосередження пожежного інвентарю.

Минулого року, завдяки злагодженій і сумлінній роботі працівників лісової охорони, Компаніївському лісгоспу вдалося запобігти виникненню лісових пожеж на території лісового фонду. Такі ж завдання, по недопущенню фактів загорань в підпорядкованих лісах, перед лісовою охороною лісгоспу ставив на нараді головний лісничий підприємства Володимир Вовк.

А для цього необхідно діяти на упередження: проводити профілактично - розяснювальну роботу серед населення, вчасно перекрити лісові дороги на вїзд автотранспорту, встановити шлагбауми, інформаційні щити, попереджувальні знаки. З настанням сприятливих погодних умов поновити мінералізовані смуги, а за необхідності-створити нові.

Вже третій рік держава не фінансує заходи з охорони лісів від пожеж в південному регіоні України, в т.ч. і в ДП «Компаніївський лісгосп»

Сам Компаніївський лісгосп не має фінансової можливості придбати і ввести в дію сьогоднішні технічні новації в боротьбі лісовими пожежами - відео спостереження за лісовими масивами, і тому, в наших умовах, наземне патрулювання  -обїзд (обхід) лісових урочищ працівниками лісової охорони залишається надто важкою, але такою необхідною працею для збереження лісових оаз степового краю.​

 

Ольга Артеменко

Інженер лісового господарства 

ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 375 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: