Головна » 2018 » Листопад » 13 » Інвентаризація лісокультурних об’єктів завершена
14:36
Інвентаризація лісокультурних об’єктів завершена

Осінь – пора, коли лісівники підводять підсумки лісокультурної діяльності за поточний рік. А для цього проводять інвентаризацію лісокультурних об’єктів, в ході якої обліковують і оцінюють якість всіх лісових культур не переведених в покриту лісом площу.

Так, у жовтні, спеціалісти Компаніївського лісгоспу перевірили однорічні лісові культури на відповідність проектам лісових культур та визначили їх приживлюваність, провели якісну оцінка одно, -дво та трирічних лісових культур. Атестували за класами якості лісові культури чотирирічного і старшого віку.

Загалом інвентаризацію проведено на площі 764 га.

Середній процент приживлення одно, -дво та трирічного віку саджанців склав 79,8 %. За класами якості: 44 % лісових культур І класу, 66 % - другого класу.

270,8 га лісових культур, які досягли нормативної зімкнутості крон, густоти та висоти, у 2018 році переведено у вкриті лісовою рослинністю площі та передано в експлуатацію. На площі 15,5 га заплановано доповнення лісових культур на наступний рік.

Також інвентаризація проводилася на лісових розсадниках і плантаціях.

За її результатами, на підприємстві вирощено 255 тис. штук сіянців основних лісоутворуючих порід, в тому числі: листяних – 165 тис., чагарників – 90 тис. шт. Проведено укорінення живців декоративних порід 520 шт.; на шкільних відділеннях і плантаціях, площею 3,0 га висаджено 30,0 тис. шт. саджанців; на площі 34,7 га вирощуються новорічні ялини різного віку.

Загалом, підсумки інвентаризації показали, що важка невтомна праця лісівників степової Кіровоградщини дає добрі результати.

У складних фінансових умовах, при мізерній заробітній платі працівники Компаніївського лісового господарства продовжують гідно нести свою професійну лісову службу із великими сподіваннями на краще майбутнє лісової галузі…

 

Прес-служба

ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 354 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: