Головна » 2018 » Березень » 27 » Як відпочити в німецькому лісі й не потрапити на штраф
15:55
Як відпочити в німецькому лісі й не потрапити на штраф

Чи можна палити в німецьких лісах, вигулювати собак без повідків, збирати ягоди, квіти, гриби і влаштовувати пікніки? Відповіді потрібно знати, щоб не зіпсувати собі відпочинок на природі.

У більшості федеральних земель Німеччини з 1 березня до 31 жовтня діє повна заборона на куріння в лісах. У Берліні, Бранденбурзі, Мекленбурзі-Передній Померанії, Рейнланд-Пфальце, Саксонії та Тюрингії — цілий рік.

Розміри штрафів регулюються земельними законами і місцевою владою. Як правило, вони становлять від €80 до 100. Якщо пощастить, то €20 або попередження. Якщо ж виникнуть якісь обтяжуючі наслідки, то, наприклад, у Берліні цей штраф може сягати до €50 тис.

У німецьких лісах не можна розпалювати вогонь. Заборонені не тільки вогнища, а й грилі, мангали. Виняток становлять спеціально виділені місця. На узліссях вогнища теж не дозволені.

Збирати ягоди, гриби, горіхи, трави і квіти не заборонено. Наприклад, грибів — «на одну-дві порції» на кожного, але максимум — 2 кг за день. Для ягід — ті самі правила, тобто набрати можна одну невелику банку на людину. Якщо хочеться пригостити сусідів, потрібно заздалегідь отримати спеціальний дозвіл. Штраф за «комерційний збір» може сягати кількох тисяч євро.

За винятком заповідників та інших охоронюваних зон, пікніки влаштовувати можна. Але, якщо вага залишеного в лісі сміття перевищує 2 кг, штраф може дорівнювати €500. Викинута бананова шкірка може обійтися у €80.

 

http://zib.com.ua, 25.03.2018

Переглядів: 386 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: