Головна » 2018 » Квітень » 17 » Юні природолюби Компаніївщини – знову переможці!
08:19
Юні природолюби Компаніївщини – знову переможці!

Весна чи не найулюбленіша пора року не тільки дітвори, але й дорослих. З її приходом оживає природа, повертаються з далеких відлітних країв птахи, зодягаються в зелень, квітують дерева й левади, гаї перегукуються голосним пташиним співом…

В Україні пернатих шанували завжди, і з настанням весни народ вшановував повернення перелітних птахів додому. За народним повір’ям птахи були провісниками весни, і навіть в той час люди не могли не помічати користь, яку ті їм приносили. Птахи не тільки прикрашають ліси, поля, луки, парки, сквери. Вони являються справжніми помічниками і друзями людини.

Комунальний заклад «Кіровоградський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» в рамках плану роботи закладу у березні-квітні 2018 року проводив обласний етап Всеукраїнської акції «День зустрічі птахів».

Як завжди, найактивнішими учасниками цієї акції були учні комунального закладу «Компаніївське навчально-виховне об’єднання».

У ході акції юними природолюбами Компаніївщини під керівництвом Світлани Владиславівни Полтавець проводилась цілеспрямована дослідницька, практична та просвітницька робота з приваблювання і охорони, поширення і збільшення чисельності та видового різноманіття перелітних птахів.

Плідна робота вчителя з вихованцями увінчалась успіхами.

Згідно наказу ОЦЕНТУМ від 12 квітня 2018 року № 22 «Про підведення підсумків обласного етапу Всеукраїнської акції «День зустрічі птахів» переможцями обласного етапу Всеукраїнської акції «День зустрічі птахів» в номінації «Найщедріша годівничка» визначено Колтунову Поліну, вихованку учнівського лісництва «Зелена планета» та Балабушку Уляну, вихованку гуртка «Екостиль» – учениць комунального закладу «Компаніївське навчально-виховне об’єднання».

 

Роботи переможців обласного етапу надіслані до Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді до міста Києва для участі у заключному Всеукраїнському етапі.

Лісівники Компаніївського лісгоспу вітають юних природолюбів із заслуженими нагородами, а їх керівнику – Світлані Полтавець щиро дякують за успішне екологічне виховання підростаючого покоління.

 

Ольга Артеменко,

Інженер лісового господарства

ДП «Компаніївський лісгосп»

 

 

 

 

Переглядів: 356 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: