Головна » 2018 » Липень » 25 » Ліс змалку є невід’ємною частиною його життя
14:28
Ліс змалку є невід’ємною частиною його життя

Майстер лісу Кіровоградського лісництва ДП «Компаніївський лісгосп» Валерій Кузь продовжив лісівничі професійні сімейні традиції. В Кіровоградському лісництві лісником працював його дід, майстром лісу і помічником лісничого довгий час працювала і його мама. Лісова родина, в якій зростав Валерій проживала увесь час на лісовому кордоні урочища Салганні піски, що на околиці обласного центру. То ж з дитячих літ його життєвий шлях був міцно пов’язаний з лісом. Лісове оточення зіграло свою роль у житті Валерія і при виборі майбутньої професії.

Розпочав свою безперервну трудову біографію у лісовому господарстві Валерій Кузь у 1998 році – працював водієм, бригадир-механіком. В роботі завжди зарекомендовував себе з позитивної сторони. У 2009 році керівництво лісництва довірило йому посаду лісника обходу № 3 в лісовому урочищі «Кандаурове». Сьогодні в обході майстра лісу Валерія Кузя понад 160 гектарів лісу, і чоловік дає йому раду. Обхід тримає у хорошому санітарному стані, до посадових обов’язків ставиться дуже відповідально, виробничі завдання виконує вчасно і сумлінно. Валерій Васильович розуміє свою відповідальність в роботі не лише перед колегами, керівництвом, але й перед Природою. Щоденними трудовими буднями він примножує лік своїх добрих справ на службі лісу. Його самовіддана праця не залишається непоміченою. За сумлінну службу у лісовій охороні Валерій Кузь має відзнаки ДП «Компаніївький лісгосп», обласного управління лісового та мисливського господарства. У 2017 році за трудові досягнення він отримав Подяку Кіровоградської ОДА.

Колеги поважають майстра лісу Кузя за людські чесноти – працьовитість, чесність, вірність обраній справі, за щирість, людяність і добро…

Сім’я Валерія Кузя продовжує жити, у родинній спадщині, на території Кіровоградського лісництва, в оточенні хвойних насаджень на околиці міста Кропивницький. По суті, ліс для Валерія це і робота і відпочинок. Разом з дружиною Іриною Олексіївною, теж спеціалістом лісового господарства, Валерій Васильович ростить двох красенів-синів Олександра та Кирила. І не має сумніву в тому, що в цій родині любов до лісу буде передана нащадкам.

Разом із щирими вітаннями Валерія Васильовича з його 39 липневим Днем народження колектив ДП «Компаніївський лісгосп» зичить йому непохитного міцного здоров’я, добробуту, родинного благополуччя! Хай подальший його життєвий шлях буде щедрим на добро, багатим на досягнення, а робота приносить задоволення та відмінні результати!

 

Ірина Артем’єва,

голова профкому ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 380 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: