Головна » 2018 » Травень » 10 » Лісівники Кіровоградщини підбили підсумки господарсько-фінансової діяльності за перший квартал
12:56
Лісівники Кіровоградщини підбили підсумки господарсько-фінансової діяльності за перший квартал

В обласному управлінні лісового та мисливського господарства 8 травня під головуванням начальника управління Наталії Ревенко відбулось засідання колегії.

На початку засідання переможці трудового суперництва отримали відзнаки. Відзнаку за перше місце отримав колектив Чорноліського лісгоспу, за друге – оникіївські лісівники, третє місце посів Голованівський лісгосп. На останній сходинці - Долинський лісгосп.

У порядку денному розглядались підсумки господарсько-фінансової діяльності лісогосподарських підприємств за перший квартал 2018 року, ефективність використання лісосировинних ресурсів, хід весняних лісокультурних робіт та стан роботи з питань запобігання та протидії корупції.

Як зазначив перший заступника начальника управління – головний лісничий Олег Середюк, на Кіровоградщині створено 27,9 га лісових культур, з них 23,6 га нові ліси. Догляд проведено на площі 5,1 га. 

За звітний період у підвідомчих лісах пожеж не виникало. Обсяг виявлених незаконних рубок становив 15куб. м. Сума завданої шкоди 95,7 тис. грн., відшкодовано 5 тис. грн.

Рубки догляду в молодняках проведені на площі 230 га. Під час проведення рубок формування і оздоровлення лісів заготовлено 27363 куб. м ліквідної деревини. Від рубок головного користування заготовлено 8579 куб. м ліквідної деревини.

Із загального обсягу заготовленої деревини реалізовано в круглому вигляді 29,9 тис. куб. м. Загальний вихід лісоматеріалів круглих від усіх видів рубок становив 23,5 %, техсировини – 74,1 % і дров паливних – 2,4 %.

Обсяг реалізованої продукції становив 58 млн. грн.

На фінансування заходів з охорони праці підвідомчими підприємствами витрачено 538 тис. грн.

До всіх рівнів бюджету та фондів лісогосподарськими підприємствами сплачено 27 млн. грн. На 120 відсотків зріс розмір середньої заробітної плати - до 13 767 грн.

За інформацією заступника начальника управління Олександра Кваші, ціна знеособленого кубометра реалізованої деревини зросла на 128 відсотків і становить 1 504 грн. Деревообробними підрозділами підприємств перероблено 2 538 куб. м та випущено продукції переробки на суму 11 млн. грн. Середня заробітна плата працівників, задіяних у переробці деревини, становить 19 480 грн.

 

При розгляді питання щодо запобігання та протидії корупції зазначалось, що протягом звітного періоду посадові особи управління та державних лісогосподарських підприємств не притягувались до адміністративної або кримінальної відповідальності за вчинення корупційних правопорушень. 

Учасники колегії розглянули підсумки весняної лісокультурної кампанії, згідно з якими  на Кіровоградщині в 2018 році створено  лісових культур на площі 338 га, у тому числі 137 га нових лісів. Доповнення проведено на площі 662 га. Загальна площа посівів становила 2,85 га. Закладено близько 14 га промислових плантацій новорічних ялинок.

У підсумковому слові начальник управління Наталія Ревенко подякувала колегам за сумлінну роботу, про що свідчать гарні показники діяльності лісогосподарських підприємств, та наголосила на необхідності працівникам лісової охорони бути особливими пильними у святкові дні під час проведення рейдів з охорони лісів від пожеж.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Переглядів: 534 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: