Головна » 2018 » Березень » 31 » Лісівники Кіровоградщини підготувались до пожежонебезпечного періоду
12:30
Лісівники Кіровоградщини підготувались до пожежонебезпечного періоду

Колегія обласного управління лісового та мисливського господарства, яка відбулась  30 березня, під головуванням начальника управління Наталії Ревенко, розглянула питання  готовності лісогосподарських підприємств до пожежонебезпечного періоду і стан виконання Галузевої угоди та колективних договорів за 2017 рік на підприємствах лісового господарства.

У доповіді завідувача сектором лісового господарства Лариси Романської зазначалось, що за 2017 рік у підвідомчих лісах сталось 10 випадків низових пожеж на площі 6,65 га. На охорону лісів від пожеж торік було витрачено 2 млн. 133 тис. грн. На 2018 рік заплановано на охорону лісів від пожеж 2 млн. 591 тис. грн.

Під час підготовки до пожежонебезпечного сезону лісгоспами створено необхідний запас паливо-мастильних матеріалів у кількості 7020 л. 

У всіх лісництвах створено відомчу пожежну охорону. Проведено організацію рейдових бригад для проведення рейдів з охорони лісів від пожеж та виявлення порушників Правил пожежної безпеки. Розроблені та затверджені спільні графіки проведення рейдів. Поновлюється укомплектування пунктів зосередження пожежного інвентарю та лісової пожежної станції. Перекрито 859 лісових доріг. Поруч із лісовим насадженнями встановлюються бігборди на протипожежну тематику.

Лісогосподарські підприємства затвердили спільні з Управлінням ДСНС мобілізаційно-оперативні плани ліквідації лісових пожеж.

Як повідомила голова обласної організації профспілки працівників лісового господарства Марина Слюсарова,  у 2017 році забезпечено виконання держлісгоспами та профспілками норм та гарантій Колективного договору, не було допущено необґрунтованого скорочення робочих місць, проведено низку культурно-оздоровчих заходів з участю працівників підприємств та їх дітей.

Обласна профспілка налічує 1194 чоловіки: 819 працівників та 375 пенсіонерів. Усі пенсіонери лісової галузі області стоять на обліку у первинних профорганізаціях і користуються пільгами, визначеними колдоговорами підприємств.

Роботодавці спільно з профкомами через колективні договори вирішують питання підвищення ефективності виробництва і забезпечення соціальних гарантій працюючих. Лісівникам виплачується матеріальна допомога на оздоровлення,  лікування, забезпечення  житлом, професійне навчання, а також заохочувальні виплати до свят та ювілейних дат тощо.

Значна увага приділяється охороні праці. За 2017 рік на підприємствах не сталось нещасних випадків. Витрати, спрямовані на охорону праці, становили 2 млн. 214тис.грн.

На жаль, залишається  відчутною диференціація заробітної плати серед лісових господарствКіровоградщни. Середня зарплата по області за минулий рік - 12291 грн. Через суттєві відмінності у забезпеченні фінансових надходжень підприємства південних районів в умовах відсутності бюджетного фінансування здатні забезпечувати лише виживання лісгоспів, а відтак не мають можливості на належний соціальний захист працюючих.

Доповідач зауважила на необхідності забезпечення в  2018 році неухильного виконання адміністрацією та профкомами норм та гарантій, передбачених Колективним договором.  

У підсумковому слові начальник управління Наталія Ревенко наголосила на посиленні заходів з охорони лісів від пожеж та проведенні в оптимальні строки весняної лісокультурної кампанії. 

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

 

 

Переглядів: 355 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: