Головна » 2018 » Жовтень » 29 » Лісорозведення – під контролем громадськості
15:49
Лісорозведення – під контролем громадськості

Ліси степової Кіровоградщини виконують винятково природоохоронну функцію. Їх заборонено використовувати з промисловою метою, тому їх вирощування повністю залежить від державного фінансування. У всі часи гроші на їх охорону, захист і примноження виділяла держава із центрального бюджету. З 2015 року фінансування лг призупинено.

На Кіровоградщині в останні роки створення нових захисних лісових насаджень на еродованих землях стало можливим лише за фінансової підтримки органів місцевої влади. Розуміючи проблеми лісівників і зважаючи на екологічну необхідність регіону в збільшені лісистості території, в 2016 році в області затверджено регіональну екологічну програму «Ліси Кіровоградщини» на 2016-2020 роки.

На виконання завдань Програми колективом Компаніївського лісгоспу вже створено 183 га нових лісів, в т.ч. в 2018 році – 60 га.

Використання коштів обласного екологічного фонду на створення і вирощування молодих лісів знаходиться під постійним контролем громадськості.

Так, у жовтні ц.р. якість осінніх лісопосадкових робіт, дотримання умов проектів захисних лісових насаджень Компаніївським лісництвом на земельних ділянках лісового фонду, які знаходяться на території Губівської сільської ради Компаніївського району, перевіряв Голова ради громадської організації «Науковий центр еколого-біологічних досліджень» О.В.Гулай. За результатами перевірки нарікань на якість виконаних робіт лісівники не мали.

 

Працівники Компаніївського лісгоспу не на словах відчули фінансовий голод, ледве зводячи кінці з кінцями, знають реальну ціну кожній гривні, тому до виконання усіх лісокультурних робіт відносяться з великою відповідальністю. Лісівники професійно розуміють неоціненне значення лісу в південному регіоні для боротьби з ерозією та вирішення екологічних проблем і в складних умовах сьогодення, практично на ентузіазмі, його охороняють, захищають і примножують.

Володимир Вовк,

головний лісничий ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 342 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: