Головна » 2018 » Жовтень » 4 » Матеріали ІV з’їзду лісівників України: Заява ІV з’їзду лісівників України «Щодо податку на лісові землі»
10:34
Матеріали ІV з’їзду лісівників України: Заява ІV з’їзду лісівників України «Щодо податку на лісові землі»

Заява

ІV з’їзду лісівників України

«Щодо податку на лісові землі»

 

Ми, делегати IV з’їзду лісівників України, заявляємо про свою рішучу підтримку колективного звернення громадських організацій лісового, наукового, лісопромислового та мисливського спрямування до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, міністерств та відомств з приводу законопроекту «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств».

Нажаль, вже після цього колективного звернення, незважаючи на вагомі аргументи,цей законопроект набув чинності Закону з 15серпня 2018 року та містить поправку по фактичному, подвійному оподаткуванню лісогосподарських підприємств, яке веде до швидкого зубожіння та банкрутства цілої галузі.

Ми повністю поділяємо громадську думку, позицію багатьох обласних та районних рад, що внесення цієї поправки в достатньо продуманий закон спрямований на підтримку фермерських господарств, не відповідає нормам цього закону. Дана поправка викличе значний суспільний резонанс і збільшить соціальну напругу перш за все у сільській місцевості. Вона є деструктивною, спрямованою на розвал лісогосподарської галузі, конфлікти з місцевими громадами та сільським господарством.

Дана поправка заблокує інвестиції в деревообробну промисловість та унеможливить створення нових робочих місць в лісових регіонах України, звідки люди й так масово виїжджають на роботу до країн ЄС.

Закликаємо народних депутатів України відміни поправку до Закону № 2497-VІІІ від 10 липня 2018 року. Позиція окремих депутатів, фракцій, партій з цього питання буде визначальною для роботи лісового господарства і буде сигналом щодо не підтримки народних депутатів і партій на майбутніх виборах, які відстоюють дану поправку.

Переглядів: 333 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: