Головна » 2018 » Березень » 26 » На підприємстві відбулись загальні збори трудового колективу
15:37
На підприємстві відбулись загальні збори трудового колективу

23 березня 2018 року  відбулись загальні збори трудового колективу у ДП «Компаніївський лісгосп».Присутні обговорили виконання колективного договору підприємства за 2017 рік.

Директор лісгоспу Олександр Миколайович Слюсаренко доповів про виконання основних лісогосподарських завдань. Зокрема у 2017 році колективом лісгоспу забезпечено розширене відтворення лісів. Всього створено 73,8 га лісових насаджень що у рази  перевищує площу суцільних рубок минулого  2016 року. Із загального обсягу посадок на зрубах 13,7га та 60,1  га захисних лісових насаджень на деградованих і малопродуктивних землях зони діяльності лісгоспу. В лісорозсадниках та в коробах вирощено 446тис. шт. стандартного посадкового матеріалу. заготовлено 625 кг лісового насіння. Наявний посадковий і посівний матеріал забезпечує планові обсяги створення лісових насаджень 2017 року.

 

Голова первинної профспілкової організації Ірина Вікторівна  Артем’єва підбила підсумки роботи профспілки у минулому році, інформувала про соціальний захист працюючих.

На підприємстві працює 54 штатних працівників. Середньомісячна заробітна плата станом на 1 січня 2018 р. становила 4585 грн. Проводяться виплати за вислугу років, до державних свят, одноразова виплата при наданні щорічної відпустки. Заборгованості по заробітній платі не було. Упродовж минулого року 45 працівників перебували у відпустці без збереження заробітної плати в кількості 190 календарних днів.

На підприємстві в 2017р виникла обґрунтована необхідність   скоротити більше як 10% чисельності працівників (одноразово).Рішення прийняте адміністрацією підприємства спільно з профспілкою та з погодження агентства лісових ресурсів України та ЦК профспілки України. Було скорочено  7 робочих місць. З них 5 сторожів,1 відповідальний черговий,1 прибиральник службових приміщень. Процедура скорочення пройшла згідно чинного законодавства.

Постановою конференції роботу адміністрації та профкому по виконанню умов колективного договору визнали задовільною. Пріоритетним завданням на наступні періоди учасники конференції визначили поліпшення умов праці та добробуту членів трудового колективу.

Представники трудового колективу порушували болюче питання відсутності бюджетного фінансування на виконання першочергових задач: охорони й захисту лісів від пожеж, самовільних рубок та шкідників, створення захисних насаджень. Без нього робота степового лісгоспу під великою загрозою, а працівники разом із сім’ями можуть опинитися в критичному становищі.

Лісівники сподіваються, що вихід з даної ситуації буде знайдено і ліс залишатиметься зеленим екологічним щитом степового регіону, а соціальний захист працівників лісового господарства буде на достойному рівні.

 

 

І.Артем’єва

Голова профспілкового комітету 

Переглядів: 371 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: