Головна » 2018 » Жовтень » 11 » Найяскравіший мисливський птах!
13:29
Найяскравіший мисливський птах!

Фазан відноситься до сімейства куриних. У природних умовах нараховується більше 20 видів фазана. На території Кіровоградської області у мисливських угіддях переважають азіатський та кавказький підвиди, небагато чисельні чехословацький та угорський підвиди. Середня вага самців 1000 грамів, самок – 800 грамів.

У кінці лютого на початку березня зимові стаї розпадаються, самці займають гніздові ділянки для токування. Вони токують на займаній території в основному під час сходу сонця, хлопаючи крилами і супроводжують ці дії криками. Як правило, самець парується з однією самкою (моногамія), але бувають випадки, коли самець знаходить іншу самку – коли «перша подруга» сидить на гнізді. Висиджування продовжується протягом 21 – 23 днів. У випадку загибелі кладки у фазанів буває повторна кладка відповідно з меншим відсотком виходу молодняка. У кладці буває від 7 до 20 яєць. Молодняк росте повільно, але до жовтня вже стає самостійним. Полювання на фазана є одним з найазартніших.

У Кіровоградській області полювання на фазана у 2018 році розпочинається 13 жовтня і триватиме до 9 грудня по середах, суботах та неділях. Вартість ліцензії на добування фазана – 200 гривень на один світловий день полювання. При цьому мисливцю можна добути не більше 3 фазанів у день полювання на одну ліцензію.

Полювання на фазанів надзвичайно захоплююче. Мисливець, крім власне ефектних трофеїв, має можливість отримати насолоду від спілкування з осінньою природою, її золотими, багряними фарбами, блакитним небом, синіми водами, шумом осіннього листя чи очеретів…

Тож, вдалого вам полювання і приємного спілкування з природою нашого краю, шановні мисливці!

Олександр Дроговоз,

мисливствознавець ДП «Компаніївський лісгосп»

 

 

 

 

Переглядів: 405 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: