Головна » 2018 » Травень » 18 » Наші шкільні лісництва серед лідерів!
16:06
Наші шкільні лісництва серед лідерів!

17 травня на базі ДП «Чорноліського лісового господарства» відбувся Х обласний зліт учнівських лісництв Кіровоградщини.

У вітальному слові до юних природолюбів та їх наставників начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко відмітила, що під опікою лісівників Кіровоградщини в області діє 39 учнівських лісництв. А щорічні зльоти учнівських лісництв – це своєрідний екзамен для юних лісівників. Кожна команда юних лісівників має певні досягнення у справі збереження зеленого оберегу рідного краю і тому гідна бути переможцем.

За перемогу цьогоріч боролися 17 команд з усієї області, які з’їхались на зліт разом з керівниками-педагогами та представниками лісогосподарських підприємств.

 

ДП «Компаніївський лісгосп» на обласному зльоті представляли два шкільні лісництва, які діють на території зони діяльності підприємства – «Зелена Планета» (КЗ «Компаніївське НВО» та ДЕГО «Флора» ( ЗОШ №3 м.Кропивницького).

Після урочистого відкриття зльоту юні лісівники представили творчий звіт і виставку-презентація власних досягнень зі стендами, альбомами, зразками лісових культур, вирощених вихованцями учнівських лісництв. Для проходження наступного етапу діти вирушили до Чорного лісу для виконання практичної роботи з лісознавства, екології та біології. На ділянці лісу площею 10×10 м необхідно було визначити рослини, їх видозміни пагонів, напрямок росту та розміщення в просторі; визначити наявні в рослинному угрупуванні гриби та розпізнати гриби на малюнку; визначити основні елементи будови стебла на поперечному зрізі дерев’янистої рослини та відповісти на питання «Лісового аукціону».

 

Результатами виконання програмних завдань зльоту представники наших шкільних лісництв в черговий раз довели свій високий рівень знань з питань лісівництва, гідно презентували досягнення своїх трудових об’єднань.

В підсумку, за висновками професійного журі, обидві команди здобули призові місця переможців: ДЕГО «Флора» - третє, «Зелена Планета» - друге місце. Перше місце присуджено Богданівському шкільному лісництву Знамянського району.

Із змагань учнівських лісництв юні лісівники із Компаніївки та Кропивницького повернулись із заслуженими відзнаками, пам’ятними подарунками, хорошим настроєм та незабутніми враженнями від профорієнтаційної екскурсії територією Чорноліського лісгоспу. Працівники лісгоспу розповідали юним гостям про досягнення підприємства, продемонстрували рослини, які вирощуються в нових сучасних теплицях. Цікаво було побачити там не лише декоративний посадковий матеріал, але і деякі екзотичні для нашої місцевості рослини.

Для школярів це було справжнє свято, якого чекали і до якого довго готувалися. Особливої урочистості добавило і те, що цьогоріч зліт співпав з Днем української вишиванки.

Лісівники Компаніївського лісгоспу щиро вітають своїх юних вихованців і помічників з черговими переможними здобутками і дякують за те, що власним прикладом пропагують шанобливе ставлення до лісу.

Дорогі наші юні природолюби! Своїми перемогами ви вселяєте нам віру в те, що на зелену вахту степової Кіровоградщини в майбутньому нам прийде надійна зміна!

За вагомі здобутки у змаганнях вихованців шкільних лісництв адміністрація ДП «Компаніївський лісгосп» висловлює щиру вдячність і їх керівникам-педагогам Світлані Полтавець та Вікторії Хоменко, які виховують у дітей дбайливе ставлення до природи, розширюють і поглиблюють знання у галузі природничих наук, дають практичні уміння та навички ведення роботи у лісовому господарстві.

Підсумки обласного зльоту учнівських лісництв підтвердили, що зусилля педагогічних колективів у співпраці з лісівниками, кропітка повсякденна праця кожного керівника шкільного лісництва дають хороші плоди у справі екологічного виховання підлітків.

Дякуємо всім, хто дбає про ліс!

 

 

Ольга Артеменко,

Інженер лісового господарства

ДП «Компаніївський лісгосп»

 

 

Переглядів: 484 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: