Головна » 2018 » Березень » 5 » Негода паралізувала роботу в лісі
17:03
Негода паралізувала роботу в лісі

Чекали весну, а повернулась зима… Сильні снігопад в перші дні березня неочікувано паралізували роботи в лісі. Надворі – холодно й сніжно, а в працівників Компаніївського лісгоспу особливі хвилювання за виконання планових завдань 1 кварталу по рубках догляду за лісом і рубках головного користування. Адже від виконання плану рубок і реалізації заготовленої лісопродукції залежить фінансовий стан підприємства, а відтак і стан підготовки до лісопосадкової компанії і факт вчасного отримання заробітної плати працівниками лісгоспу. Державної фінансової підтримки на ведення лісогосподарської діяльності і оплати праці лісової охорони Компаніївський лісгосп не отримує вже третій рік, як і всі лісогосподарські підприємства південної України. Тому негода для нашого колективу – це біда.

Для ліквідації наслідків снігопадів в повному складі задіяна державна лісова охорони лісгоспу і вся наявна техніка. Зусиллями працівників очищені від снігових заметів території усіх садиб лісництв. Сьогодні прочищаються дороги до місць проведення рубок та зберігання заготовленої деревини.

В Кіровоградському лісництві на допомогу лісівникам в боротьбі із березневими снігопадами прийшли працівники служби МНС зі своєю технікою.

 

Не призупиняються роботи і в лісових масивах. В складних рельєфних умовах Кіровоградського лісництва проводиться тракторне трелювання заготовленої деревини до під’їздних шляхів автотранспорту. Цю роботу підвищеної небезпеки виконує досвідчений тракторист Микола Русол. Так, перемагаючи снігову стихію, лісівники докладають максимальних зусиль для виконання виробничих завдань.

За два місяці поточного року в ДП «Компаніївський лісгосп» заготовлено 539 куб. м ліквідної деревини.

Станом на 5 березня на лісосіках знаходиться 350 куб м лісоматеріалів круглих та 152 куб м дров паливних готових до реалізації.

Наразі основна проблема очищення лісових доріг, щоб заготовлену деревину змогли вивезти з лісу споживачі.

 

Оксана Наумушкіна ,

менеджер із збуту

ДП «Компаніївський лісгосп»

 

 

Переглядів: 400 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: