Головна » 2018 » Листопад » 19 » «Організація та фінансування державного лісового господарства в Німеччині - варіанти для України».
09:43
«Організація та фінансування державного лісового господарства в Німеччині - варіанти для України».

16 листопада АПД проводив Круглий стіл на тему: «Організація та фінансування державного лісового господарства в Німеччині - варіанти для України».
Як ведеться лісове господарство в Німеччині, чи може цей досвід впроваджувати ся в Україні, які відмінності, і що є спільного у формі власності, веденні лісового господарства, охороні і захисті лісових масивів, роботі науково-дослідних установ? Саме це і обговорювалося під час круглого столу.

По-перше, системи кардинально відмінні, хоча б за формою власності. Наприклад, в Німеччині 48% лісів перебувають у приватній власності, хоча площа більшості лісових масивів приватних власників не перевищує 20 га. Площа суспільних лісів складає 19,4%. У власності Федеративної республіки Німеччина знаходиться 3,5% загальної площі лісу. За окремими оцінками виходять, що в Німеччині існує до 2 млн. приватних власників лісу.

По-друге, фінансування також відрізняється. У Німеччині немає, наприклад таких господарств, які не давали б прибутків від реалізації деревини (як на Півдні і Сході України, де ліси виконують лише природоохоронні і захисні функції). Німецьким колегам важко зрозуміти, як лісогосподарські підприємства перераховують одноденний заробіток лісівникам Південних і Східних регіонів України, і чому функцію їх фінансування не бере на себе держава.

Видатки на науку також не зрівняти з фінансуванням українських НДІ. Там наука фінансується з різних джерел, причому інвестор не має права впливати на результати досліджень. Діалог був цікавим, жвавим, бо українським лісівникам є що сказати, і на що бідкатися. Чи перепаде щось з бюджету у цьому році? Слідкуватимемо за цифрами у бюджеті і куди підуть кошти, які виділяться Мін АПК (може не все піде на курятники). Так ось коротко. Для тих, хто хоче більше дізнатися про ліси Німеччини і рекомендації українським лісівникам, переходьте за посиланням:

https://www.apd-ukraine.de/…/lisokoris…/lisopolitichni-zviti
https://www.apd-ukraine.de/…/2018/FPR/APD_FPR_Setzer_ukr.pdf

 

https://www.facebook.com/search/top/?q=%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%20%D0%BB%D1%96%D1%81%D1%96%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D1%96%D0%B2

 

 

Переглядів: 365 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: