Головна » 2019 » Січень » 22 » Підсумки – 2018: Охорона праці під особливим контролем
12:42
Підсумки – 2018: Охорона праці під особливим контролем

Охорона праці в ДП «Компаніївський лісгосп» спрямована на створення належних, безпечних і здорових умов праці, запобігання нещасним випадкам та професійним захворюванням кожного працюючого і знаходиться під особливим контролем керівництва підприємства.

В Компаніївському лісгоспі створена і діє система управління охороною праці: розроблені відповідні положення, інструкції, перелік робіт з підвищеною небезпекою.

Чисельність працівників у ДП «Компаніївський лісгосп»  станом на 01 січня 2019 року становила 52 особи. Підприємству підпорядковані три виробничі підрозділи – Компаніївське, Кіровоградське та Новгородківське лісництва. Основні роботи в лісництвах виконуються штатними працівниками.

Працівники підприємства забезпечені засобами індивідуального захисту та спецодягом на 100% відповідно до норм, вказаних в Колективному договорі. В 2018 році лісгоспом придбано спецодяг, спецвзуття та засоби індивідуального захисту на суму 13978 грн.

У звітному році Компаніївським лісгоспом забезпечено проведення повторних медичних оглядів штатних працівників, згідно затверджених списків,  та проведення систематичних передрейсових медоглядів водіїв. Витрати на медогляди за рік склали 6512 грн.

Проводилось кваліфіковане обстеження тракторної техніки, устаткування та обладнання щодо можливості його безпечного використання на виробництві та обстеження будівель і споруд по усіх структурних підрозділах лісгоспу.

В січні 2018 року проведено експертизу на отримання дозволу від 21.01.2018 року 0127 №35.04-12-18  ДП «Кіровоградським ЕТЦ» та отримано дозвіл на виконання лісосічних робіт, трелювання , транспортування лісу № 040.18.35 від 08.02.2018 року управлінням Держпраці в Кіровоградській області. Витрати на експертизу склали – 9828грн.

Протягом звітного періоду  проведено опосвідчення та перезарядку 12 вогнегасників, проводились лабораторні випробування заміру опору ізоляції електромережі та заміри опору перехідних контактів заземлюючих пристосувань, придбано 8 штук медичних  аптечок .

Компаніївським лісгоспом у 2018 році були застраховані 8  членів добровільної пожежної дружини, які виконують відповідно до чинного законодавства України, функції гасіння лісових пожеж.

 В лісгоспі і в лісництвах регулярно проводився оперативний адміністративно- громадський контроль. Всього за звітний рік проведено 12 засідань оперативного контролю.

Службою охорони праці підприємства проведено 27 перевірок  стану охорони праці в лісництвах,  в ході яких  виявлено 89 порушень нормативних актів. Інженером з охорони праці видано 27 приписів керівникам підрозділів.

Всі виявлені порушення ліквідовані в установлені приписами терміни.

В кожному лісництві облаштовані куточки з охорони праці, які укомплектовані плакатами, навчально-методичною літературою та ін.

Загальні витрати на охорону праці по ДП «Компаніївський лісгосп» за   2018 рік  склали –  57533грн.,  що складає  113,5 % в порівнянні з минулим 2017 роком, з них на проведення цільового навчання з охорони праці 32 працівника було використано 8181 грн.

Відповідно, у 2018 році витрати на охорону праці на одного працюючого по Компаніївського лісгоспу  склали 1106  грн., що становить 113,7 % в порівнянні до 2017 року .

Про ефективність роботи по забезпеченню належних умов праці в Компаніївському лісгоспі свідчить відсутність виробничого травматизму,  пожеж у виробничих приміщеннях та  аварій на дорогах за участю транспортних засобів підприємства.

 

Віталій Артеменко,

Інженер з охорони праці в

ДП «Компаніївський лісгосп»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 287 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: