Головна » 2018 » Грудень » 20 » Прийняли глобальну угоду про клімат - декларацію «Ліси для клімату»
09:56
Прийняли глобальну угоду про клімат - декларацію «Ліси для клімату»

У Катовіцах (Польща) відбулася всесвітня конференція ООН з питань клімату COP24. Її успішним завершення стало прийняття глобальної угоди про клімат – декларації «Ліси для клімату»! Представники 196 країн та Європейського Союзу впродовж двох тижнів працювали над документами «кліматичного пакету», які стануть механізмом для реалізації Паризької угоди.

Учасниками заходу були глави держав, керівники урядів та близько 100 міністрів навколишнього середовища та закордонних справ з усього світу. Завдяки консенсусу усіх сторін, Катовіце стало третім важливим кроком на шляху до стійкої глобальної кліматичної політики після Кіото і Парижу. У Катовіцькій декларації визначили шляхи, яких дотримуватиметься кожна сторона для посилення заходів щодо захисту клімату.

«Над цим пакетом працювали впродовж трьох років. Дуже непросто узгодити такий багатосторонній та технічний контракт, коли значення має кожна думка і позиція близько 200 сторін. За таких умов кожен крок був великим досягненням. Наші спільні зусилля полягали не лише в тому, щоб створювати тексти чи захищати національні інтереси – ми керувалися відповідальністю за долю людей та забезпеченням кращої долі планети Земля, яка є нашим домом і домом для майбутніх поколінь. Я можу впевнено сказати, що вдалося врахувати інтереси усіх сторін і справедливо їх збалансувати. Без перебільшення – вплив цього документу на світ буде значним і позитивним. Завдяки йому ми зробимо великий крок назустріч амбіціям, закріпленим у Паризькій угоді. Тим амбіціям, завдяки яким колись наші діти визнають, що їхні батьки прийняли правильні рішення у важливий, історичний момент», - зазначив Президент конференції COP24, Державний секретар Міністерства охорони навколишнього середовища Польщі Міхал Куртика.

Варто сказати, що Паризька угода – це загальне прагнення до глобальних зусиль для досягнення балансу між антропогенними викидами парникових газів та їх поглинанням. Відповідальність за досягнення цієї мети залежить від дій усіх країн, оскільки реального результату можна досягнути лише через глобальні зусилля. Однією з найважливіших є 5 стаття Паризької угоди. Вона вказує шлях реалізації основних посилів документа. Відповідно до неї, сторони повинні вживати заходи для збереження та покращення стану природних поглиначів парникових газів, в тому числі лісів. У документі зазначено, що багатофункціональне та стійке лісове господарство є надважливою складовою у стабілізації змін клімату. Саме тому прийняття декларації «Ліси для Клімату» - особливо важлива подія для європейського, та й світового загалом, лісового господарства.

Під час підписання декларації продемонстрували анімацію для дітей про зміну клімату «Три свинки і зміна клімату». Однак повідомлення та посили з цього ролика актуальні для людей різного віку. Зокрема, там йдеться про те, що викиди CO2 від виробництва, експлуатації та утилізації сталевих і бетонних виробів на 30-40% вищі, аніж дерев'яних. Відтак, мультик показує, що вибір кожної людини впливає на навколишнє середовище та зміну клімату. І найважливіше те, що глобальні викиди CO2 можуть бути зменшені лише у випадку, якщо людство почне частіше використовувати деревину.

 

https://druzilisu.lviv.ua/a/2c58f65dcd2b/pryjnjaly-hlobalnu-uhodu-pro-klimat---deklaratsiju-lisy-dlja-klimatu?fbclid=IwAR38gc4yTCFm1lwJb5VlerGvcPv82PbZEG5MOJema4oUiCYSzBava1poe2Q

Переглядів: 356 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: