Головна » 2018 » Квітень » 17 » Приклад дорослих – найкращий урок
08:16
Приклад дорослих – найкращий урок

 

Щорічно 15 квітня у багатьох країнах світу відзначається День екологічних знань. Свою історію цей день веде з 1992 року. На Конференції ООН в Ріо-де-Жанейро, де обговорювалися проблеми навколишнього середовища, було підкреслено величезне значення екологічної освіти населення всіх країн світу в реалізації стратегії виживання і для сталого розвитку людства.

Важливість екологічної освіти в сучасному світі вже ні в кого не викликає сумнівів і в багатьох країнах є пріоритетним напрямом навчання і виховання. Адже діяльність з формування екологічної культури населення та дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища - це запорука безпечного майбутнього для всього людства.

Екологічна освіта і виховання підростаючих поколінь у сучасних умовах мають бути спрямовані, у першу чергу, на зміну ставлення самої людини до навколишнього середовища як необхідної умови його збереження і зміцнення. Тому одним із проявів культури особистості має бути екологічна вихованість, яку можна визначити як відповідальне ставлення людини до свого здоров’я та навколишнього середовища.

На привеликий жаль, в Україні сьогодні з екологічним вихованням великі проблеми. Екологічною освітою повинні займатись на лише освітяни.

Найкращим уроком для дітей є приклад їх батьків. Так, якщо дорослі будуть бережливо ставитись до довкілля – не засмічуватимуть його, прибиратимуть після себе, коли повертаються разом з дітьми із відпочинку на природі, то для їх дітей екологічні лекції не потрібні будуть. Не дарма ж народна мудрість про цей факт говорить словами приказки: «Яблуко від яблуні недалеко падає…». Такі слова говорять про дітей, учнів, послідовників, які повторюють і посилюють помилки і недоліки своїх батьків, вчителів, наставників.

Засмічення – проблема, з якою борються і лісівники, однак боротися стає дедалі все важче. Адже не лише у місцях масового відпочинку, а й навіть у віддалених куточках, часто видно сліди людського варварства і дикунства: папір, пляшки, поліетилен, пластик, консервні банки тощо. Засмічення різноманітним непотребом погіршує санітарний стан лісових масивів, може спричинити виникнення хвороб, епідемій та лісових пожеж.

Працівники Компаніївського лісгоспу усіма силами намагаються зберігати лісові насадження, але прибрати все сміття у лісах та прослідкувати за їх чистотою фізично не можливо, тому у лісах встановлюються таблички «Не смітити», на впійманих порушників складаються протоколи про адміністративні порушення. Але сміття не стає менше.

Поки люди не усвідомлять, що чисте навколишнє середовище - це продовження нашого життя, купи сміття продовжуватимуть рости.

Лісова охорона ДП «Компаніївський лісгосп» звертається до відвідувачів лісових масивів з проханням не смітити, берегти ліси і не завдавати їм шкоди. Кожному приємно відпочивати у чистому лісі!

То ж, залишайте його після себе чистим!

Прес-служба

ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 402 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: