Головна » 2018 » Жовтень » 17 » Радіємо успіхам учнівського лісництва «Зелена планета» !
08:34
Радіємо успіхам учнівського лісництва «Зелена планета» !

КЗ «Кіровоградський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» підвів підсумки обласного етапу Всеукраїнської акції "Ліси для нащадків".

Головні завдання акції – розвиток екологічної свідомості особистості; оволодіння сучасними технологіями вирощування лісових культур, садивного матеріалу; створення нових лісів, лісових смуг, лісопарків, скверів та інших об’єктів зеленого будівництва; ознайомлення з сучасними формами господарської діяльності; залучення до учнів до дослідницької діяльності з лісівництва; об’єднання зусиль лісогосподарських підприємств, наукових і освітніх закладів з метою створення умов для допрофесійної підготовки учнів в галузі лісівництва; закладання лісорозсадників, шкілок в загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах, лісництвах.

Для участі в обласному етапі Всеукраїнської акції «Ліси для нащадків» надійшло 11 робіт з навчальних закладів 6 районів області.

Вихованці учнівського лісництва «Зелена планета» КЗ «Компаніївське НВО» ( керівник Полтавець Світлана Владиславівна) із завданням всіх розділів акції справились найкраще!

В ході акції юні лісівники розчищали квартальні просіки, проводили заготівлю насіння, збір лікарської сировини, інвентаризацію невеликих ділянок лісу, доглядали за посівами у лісорозсадниках, шкілках, ознайомилися з різними видами та призначенням лісогосподарської техніки.

Вихованцями учнівського лісництва «Зелена планета» організовано та проведено: флешмоб «Зеленися, Україно!», промоакції «Бережіть ліс», «Ліс – не місце для сміття!», «Спалення листя та сухостою – загроза довкіллю!», «Первоцвіт», виставка-фотоконкурс «Моя Україна», майстер-клас для початківців «Галявина первоцвітів».

Юні лісівники взяли участь у комплексній навчальній практиці з біологічних дисциплін для студентів Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка під час якої презентували свої науково-дослідницькі роботи «Гали дуба: шкода чи користь?», «Квітковий годинник Карла Ліннея» та поділилися власним досвідом роботи в учнівському лісництві.

Працівники ДП «Компаніївський лісгосп» вітають юних лісівників Компаніївщини, щиро радіють успіхам «Зеленої Планети» – найкращого учнівського лісництва області і вірять у надійне майбутнє кадрове забезпечення підприємства. Бо той, хто полюбив природу змалечку, посадив та виростив дерево, назавжди залишить у своїй душі світле почуття любові до природи. Саме такі люди можуть по справжньому дбати про збереження та примноження лісів рідного краю!

Будьте найкращими завжди, юні природолюби Компаніївщини!!!

 

За матеріалами:

https://www.facebook.com/100008479473662/posts/1991700087789288/

 

Ольга Артеменко,

Інженер лісового господарства

ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 562 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: