Головна » 2018 » Квітень » 3 » Рекомендації щодо проведення регіонального та національного відбору в рамках Міжнародного конкурсу «Молодь в лісах Європи»
11:18
Рекомендації щодо проведення регіонального та національного відбору в рамках Міжнародного конкурсу «Молодь в лісах Європи»

Міжнародний конкурс «Молодь в лісах Європи» включає три етапи, перший з яких - відбір на регіональному рівні команди школярів (від 15 до 19 років), другий - відбір на національному рівні, третій - змагання команд на міжнародному рівні. У 2017 році фінал конкурсу відбувся в Угорщині, у 2018 планується в Литві, 2019 в Чехії, 2020 можливо проведення конкурсу відбудеться в Україні.

Регіональний відбір Міжнародного конкурсу «Молодь в лісах Європи» проводиться за національними правилами. На обласному рівні обирається команда у складі 3-ох учнів. Вимоги: знання лісового господарства та англійської мови.

Національний відбір проводиться Державним агентством лісових ресурсів України за підтримки Товариства лісівників України. В ході проведення національного відбору проводиться три конкурси:

Тестування на знання лісового господарства України англійською мовою.

Перевірка вміння розуміти англійський текст лісівничої тематики.

Усний тест на вміння спілкуватись англійською.

Команда переможець національного відбору направляється для участі в міжнародному етапі.

На Міжнародному рівні проводиться три офіційні конкурси та один неофіційний. Офіційні конкурси:

Перша частина - це тест, що складається з щонайменше 40 запитань з варіантами відповідей. Питання будуть обрані Національною комісією країни YPEF приймаючої країни та залишатимуться конфіденційними для будь-кого ще до завершального випробування. Питання базуються на офіційному буклеті YPEF - опублікованому на веб-сайті www.ypef.eu, що стосується природи, лісів та лісового господарства країн-учасниць та Європи.

Друга частина - це гра (орієнтування в лісі) на відкритому повітрі з декількома різними місцями діяльності в лісі. У цій частині змагання команди повинні вирішити завдання, пов'язані з лісовим господарством. Сутність завдань представлена приймаючою країною принаймні на місяць раніше до міжнародного фіналу.

Третя частина Європейського конкурсу - підготовка презентації на спеціально задану тему. Цьогорічна тема: Лісозаготівля в країні-учасниці конкурсу. Презентація готується національною командою заздалегідь.

Щодо неофіційного конкурсу. Кожна національна команда готує вдома презентацію про свою країну "Країна та ліс", яка оцінюється незалежно від попередніх конкурсів. Час на презентацію 7 хвилин.

 

За інформацією Кіровоградського ОУЛМГ

Переглядів: 346 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: