Головна » 2018 » Лютий » 26 » Семінар-нараду з користувачами мисливських угідь проведено в обласному управлінні
09:16
Семінар-нараду з користувачами мисливських угідь проведено в обласному управлінні

22 лютого в обласному управлінні лісового та мисливського господарства проведено семінар-нараду з користувачами мисливських угідь Кіровоградщини. Учасники семінару  розглянули стан епізоотичної ситуації щодо захворювань тварин, які пов’язані з циркуляцією збудників у дикій фауні (африканська чума свиней, трихінельоз, сказ), а також шляхи запобігання їх поширення.

 

За інформацією заступника начальника обласного управління Олександра Кваші, ведення мисливського господарства на території Кіровоградської області здійснюють 30 користувачів мисливських угідь: п’ять державних лісогосподарських підприємств, 24 організації Українського товариства мисливців та рибалок і фізкультурно-спортивне товариство «Динамо». 

 

Площа наданих у користування мисливських угідь становить 1928,6 тис. га. Щоденно охорону державного мисливського фонду забезпечують 243 штатних єгері. Так, за період минулого та нинішнього років проведено 1210 рейдів за участі 3159 чоловік. Представниками державної лісової охорони та єгерської служби виявлено 111 випадків незаконного полювання, накладено 15,7 тис. грн. штрафів. 

 

Користувачі постійно проводять заходи з підгодівлі диких тварин. За зазначений період у  мисливських угіддях викладено 36,9 т кукурудзи,  222,6 т зерно відходів, 226,1 т сіна, 5,6 т солі.

 

Крім того Олександр Кваша звернув увагу на виконання всіма користувачами мисливських угідь планів заходів щодо боротьби із сказом та спільних оперативних дій у разі виникнення підозри, підтвердження діагнозу та недопущення розповсюдження африканської чуми свиней в області.

 

Особлива увага під час семінару-наради зверталась на регулювання чисельності хижих та шкідливих тварин. Так, за результатами зимового обліку 2018 року в мисливських угіддях області налічується 3380 голів лисиці та 152 голови вовка.

 

 Завідуючий науково-дослідним паразоталогічним відділом науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи Олег Літвиненко довів до відома користувачів інформацію щодо збудників, шляхів зараження, діагностики та профілактики таких вірусних захворювань, як трихінельоз, спарганоз тощо. 

 

 

 

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Переглядів: 387 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: