Головна » 2018 » Жовтень » 19 » Стартувала осіння лісопосадкова кампанія
14:18
Стартувала осіння лісопосадкова кампанія

Сприятливі погодні умови жовтня дали можливість працівникам ДП «Компаніївський лісгосп» своєчасно приступити до осінніх лісопосадкових робіт. Працівники Компаніївського лісництва станом на 19 жовтня вже заліснили 17 гектарів. Створення лісових культур проводиться відповідно до затвердженого проекту – посівом жолудів дуба звичайного і посадкою супутніх і чагарникових порід.

Метод сівби жолудів на лісокультурну площу має свої переваги. Ліс, створений сівбою, більш довговічний, ніж створений садінням. Це пояснюється насамперед відсутністю деформації кореневої системи та інших пошкоджень сіянців, які неминуче виникають при викопуванні, транспортуванні та садінні. Посіви технологічно простіші та менш трудомісткі порівняно із садінням.

Крім того, при осінній сівбі немає потреби стратифікувати насіння і зберігати його протягом зими, сходи з'являються ранньою весною і ростуть інтенсивно.

То ж, загалом, метод сівби є і менш затратним способом створення лісових культур, що дуже важливо для не ресурсного південного Компаніївського лісгоспу в умовах жорсткої фінансової економії.

Завданнями регіональної екологічної програми «Ліси Кіровоградщини» в 2018 році в Компаніївському районі передбачено створення 60 га нових лісів. Весною заліснено 30 гектарів. Стільки ж має бути створено і восени.

Так, зусиллями лісівників ДП «Компаніївський лісгосп», навіть за повної відсутності державного фінансування лісорозведення, але за підтримки місцевої влади, лісистість степової Кіровоградщини щорічно нарощується.

Володимир Вовк,

головний лісничий

ДП «Компаніївський лісгосп

 

 

Переглядів: 346 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: