Головна » 2018 » Жовтень » 4 » Тепер маємо свій пожежний модуль
09:00
Тепер маємо свій пожежний модуль

Кіровоградське лісництво ДП « Компаніївський лісгосп» займає площу 4327,5 тис. га. З них хвойних лісів близько 700 які найбільш небезпечних в пожежному відношенні.

Охорона лісових масивів від пожеж для Кіровоградського лісництва – це актуальне питання завжди. Тому лісництво зобов'язане мати в своєму розпорядженні обладнання, яке, в разі необхідності, допоможе локалізувати загоряння до приїзду пожежних.

Фінансові труднощі степового Компаніївськго лісгоспу, якому підпорядковане Кіровоградське лісництво, не дозволяють придбати дорого вартісну техніку для гасіння пожеж. Довгий час Кіровоградське лісництво для тушіння лісових пожеж використовувало пожежний модуль, орендований з 2012р. Для Компаніївського лісгоспу, який в останні три роки працює в режимі жорсткої економії через призупинення в 2015 році державного фінансування, орендна плата за пожежний модуль, безумовно, обтяжувала фінансовий стан підприємства.

У вересні 2018 року цю проблему Компаніївському лісгоспу допомогла вирішити депутат обласної ради – начальник облуправління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко. За її клопотанням питання передачі пожежного модуля на баланс лісгоспу було винесено на сесію Кіровоградської обласної ради і вирішено позитивно.

Тепер ДП «Компаніївський лісгосп» має Малий лісопожежний комплекс (МЛПК-0,7-7) на базі автомобіля УАЗу має з об’ємом цистерни 700л, завдяки якому без проблем можна швидко ліквідувати загорання ще на первинній стадії.

Та попри все, лісова охорона ДП «Компаніївський лісгосп» закликає усіх відвідувачів лісів Кіровоградщини берегти ліс від пожеж разом!

 

Володимир Вовк,

головний лісничий ДП «Компаніївський лісгосп»

 

 

 

 

Переглядів: 420 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: