Головна » 2018 » Серпень » 6 » У лісівників знову активна пора боротьби з бур'янами
13:38
У лісівників знову активна пора боротьби з бур'янами

 Минулий липневий дощовий період посприяв активному росту лісових культур і значно покращив «настрій» посівів у лісорозсаднику. Адже в останні роки в степовій частині Кіровоградщини – зоні діяльності ДП «Компаніївський лісгосп» - з кожним роком періоди засухи лише збільшуються. Водночас, обганяючи в рості деревних рослин, стрімко пішли в ріст і бур'яни. То ж, у працівників Компаніївського лісництва знову активна пора догляду за посівами у лісорозсаднику та в коробах.

Лісорозсадник Компаніївського лісництва є базовим для ДП «Компаніївський лісгосп». Тут вирощується посадковий матеріал, яким забезпечуються всі лісопосадкові роботи лісгоспу. Площа лісорозсадника складає 9,5 га. Нинішнього року на площі 0,74 га посівного відділення розсадника вирощуються сіянці 10 видів лісових деревних та чагарникових порід.

Цьогоріч догляд за посівами у лісорозсаднику проводять лісові трудівники Василь та Олександр Мельниченки. Дружніх і працьовитих братів об’єднало спільне бажання попрацювати на користь майбутніх лісів. Вони бережно прополюють і обсапують маленькі деревця, аби не пошкодити жодного, бо кожен з них усвідомлює неоціненну роль лісу, вирощеного із тендітних сіянців, у екологічному благополуччі рідної Компаніївщини.

Сергій Галушка

Лісничий Компаніївського лісництва

Переглядів: 364 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: