Головна » 2018 » Квітень » 25 » УВАГА! У лісах – надзвичайна пожежна небезпека!
13:14
УВАГА! У лісах – надзвичайна пожежна небезпека!

У зв’язку з підвищенням температури повітря і відсутності опадів у лісах Кіровоградщини спостерігається високий (п’ятий) клас пожежної небезпеки. В ДП «Компаніївський лісгосп» в зоні вогняного ризику знаходиться 650 гектарів лісів.

Для запобігання пожежам державна лісова охорона Компаніївського лісгоспу працює в посиленому режимі, відбувається цілодобове чергування, рейдове патрулювання лісових масивів. На початок пожежонебезпечного періоду вже здійснено лісівничі заходи щодо запобігання горимості лісів. В лісах проведено догляди за мінералізованими смугами на площі 39 км., створено резерв паливно-мастильних матеріалів по 200 літрів в кожному лісництву.

Адміністрація ДП «Компаніївський лісгосп» звертається до всіх громадян з проханням не завдавати своїми бездумними діями шкоду лісовим насадженням та неухильно дотримуватися Правил пожежної безпеки на території лісів. Попереджаємо про можливість притягнення до адміністративної і кримінальної відповідальності осіб, які будуть ці правила порушувати.

Нагадуємо, що на час надзвичайної пожежної небезпеки вступає в силу заборона на відвідування громадянами лісів та в’їзду до зелених масивів транспортних засобів. Категорично забороняється розводити багаття в лісонасадженнях, палити в лісі цигарки і кидати недопалки.

Пам’ятайте, пожежу легко спричинити, але важко загасити!

Не забувайте, що за людську недбалість і безвідповідальність, яка нерідко призводить до трагічних наслідків, доводиться розплачуватись надто дорогою ціною!

Шановні громадяни! Ліс – це наше спільне багатство – невичерпне джерело здоров’я і краси, безцінний скарб, який ми повинні залишити прийдешнім поколінням.

Закликаємо усіх бути пильними та обережними задля збереження нашого спільного багатства – лісів Кіровоградщини!

Володимир Вовк,

головний лісничий ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 357 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: