Головна » 2018 » Лютий » 12 » Відбулась виїзна нарада керівництва лісової галузі Кіровоградщини з директорами лісгоспів
11:01
Відбулась виїзна нарада керівництва лісової галузі Кіровоградщини з директорами лісгоспів

На базі ДП «Чорноліськй лісгосп» 9 лютого відбулася виїзна нарада керівництва обласного управління лісового та мисливського господарства з директорами державних лісогосподарських підприємств. На нараді були присутні представники засобів масової інформації.

Мета заходу полягала в ознайомленні керівників лісгоспів з новими видами виробничої діяльності, які запроваджують у Чорноліському лісгоспі, та веденні публічного діалогу із суспільством з допомогою мас-медіа.

Начальник управління Наталія Ревенко ознайомила журналістів з підсумками діяльності лісогосподарських підприємств за 2017 рік. Керівник наголосила на тому, що навіть за відсутності бюджетного фінансування на ведення лісового господарства лісівники Кіровоградщини створили лісові культури на площі 760 гектарів, з них 260 гектарів нових лісів. Виростили 4,8 млн. штук стандартних сіянців та заготовили 24,2 тонни лісового насіння.

Як підкреслила начальник управління, заготівля ліквідної деревини від рубок формування, оздоровлення та головного користування в області зменшилась на 57 тисяч кубометрів порівняно з 2016 роком (у якому було заготовлено 168 тис. кубометрів). Об’єми суцільних рубок по площі зменшено на 351 га: із 369 га у 2016 році до 288 га в 2017-му.

Підприємства лісового господарства сплатили 101,3 млн. гривень до зведеного бюджету та фондів.

У минулому році на Кіровоградщині розпочато сертифікацію лісів – перші сертифікати отримали Чорноліський та Олександрівський лісгоспи. На черзі – Голованіський лісгосп. Оникіївське лісове господарство пройшло попередній аудит із сертифікації лісів. Ще два підприємства – Онуфріївський та Світловодський лісгоспи - мають спланувати спільні дії щодо отримання міжнародного сертифіката в 2018 році.

Практична частина  наради включала відвідування об’єктів, на яких здійснюється виробнича діяльність Чорноліського лісгоспу.

Учасники заходу побували на лісовій ділянці в Знам’янському лісництві й ознайомились із роботою подрібнювальної машини, яка переробляє порубочні рештки на тріску. Відвідали ремонтно-транспортний цех, де за допомогою гідроманіпулятора відбувається навантаження тріски на автомобільний транспорт. «З появою цього обладнання на підприємстві з’явились нові робочі місця й додаткові грошові надходження», - розповів директор лісгоспу Олександр Зуєв.

 

Підприємство робить ставку на безвідходне виробництво, тому тут знайшли застосування й тирсі, яка утворюється при розпилюванні деревини в цехах переробки. У лютому в Дмитрівському лісництві запущено нове обладнання - лінію з виготовлення паливних брикетів. Як саме вона працює – продемонстрували колегам.

 

Переглядів: 363 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: