Головна » 2018 » Березень » 2 » Господарювати в лісі допомагають батькові поради.
21:39
Господарювати в лісі допомагають батькові поради.

Інженер електрик за професією Євгеній Наумов уже 11 років працює майстром лісу у лісовому обході № 3 Новгородківського лісництва Компаніївського лісгоспу.

Батько молодого господаря, Григорій Володимирович Наумов, має за плечима 12 років лісівничого стажу, працює майстром лісу сусіднього з сином лісового обходу № 4. У любові до лісу виховав і сина Євгена. Професійні знання з лісівництва Євгеній Наумов здобував у Чорноліській лісній школі. А в щоденній практичній роботі завжди прислухається до порад батька, які допомагають йому справно господарювати в лісі.

Трудові будні Євгена проходять у спілкуванні з лісом. Робочий день майстра лісу Наумова-молодшого починається з об'їзду обходу і контролю за всіма лісовими процесами, що відбуваються на ввіреній йому території площею 546 га. Майстер лісу прослідковує стан росту лісових культур, визначає час необхідного догляду за ними, слідкує за якістю проведення рубок догляду за лісів, а весною цього року проводитиме лісовідновлювальну посадку лісу на площі 1.9 га.

Із загальної площі обходу, закріпленого за Наумовим, 65 га складають хвойні насадження, що відносяться до самого високого класу пожежної небезпеки і відповідно потребують підвищеної уваги майстра лісу, особливо в пожежонебезпечний період. Безпосередня близькість лісових масивів до населених пунктів також вносить своєрідну специфіку у питаннях ведення лісового господарства, охорони лісів від пожеж і самовільних рубок. Із всіма своїми посадовими обов’язками по охороні лісу, його догляду, виконанню протипожежних заходів Євген Наумов успішно справляється. Справу свою знає добре, до роботи відноситься відповідально. А ще він любить спорт і на обласних галузевих спартакіада неодноразово виборював призові місця для команди Компаніївського лісгоспу по армспорту, перетягуванню линви та інших змаганнях.

За добросовісну працю Євгеній Наумов відзначений Грамотою ДП «Компаніївський лісгосп», Подякою Кіровоградського ОУЛМГ, Почесною грамотою Кіровоградської обласної організації профспілки працівників лісового господарства, Подякою Кіровоградської обласної ради.

З нагоди Дня народження Євгена Наумова першого березня, колеги-лісівники зичать, щоб його невичерпний оптимізм, молодечий запал і позитивна енергетика стали запорукою подальших успіхів у лісових справах. А в родині хай завжди панує мир, злагода і щастя.

Ірина Артемєва,

голова профкому

ДП «Компаніївський лісгосп»»

 

Переглядів: 591 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: