Головна » 2018 » Березень » 18 » З Ірландією нас поріднив «Ліс-квест»
15:55
З Ірландією нас поріднив «Ліс-квест»

 

У вересні минулого року напередодні професійного свята Дня працівників лісу облпрофогранізацією  за підтримки облуправління лісового та мисливського господарства для лісівників області було проведено тематичний Ліс-квест.

Україна обрала європейське майбутнє іпідписала Угоду про асоціацію з Євросоюзом, яка набрала чинності 1 вересня 2017 року. То ж, з цієї нагоди, лісівники ходили в похід лісовими стежками європейських країн, виконуючи ігрові завдання ЛІС-квесту «ЄВРОЛІС». 

Компаніївські лісівники отримали путівку на подорож до Республіки Ірландії. І назва команди компаніївських лісівників для участі у Ліс-квесті«Зелений острів» була обрана не випадково. Адже в зв’язку з м’яким кліматом Ірландія ввесь рік покрита зеленню, за що її називають як Смарагдовий острів. А ще – ми самі виготовляли і елементи національного костюму і шарфи наші теж були з кольорів національно прапору Ірландії..

Тоді, подорожуючи віртуально по Ірландії ми захопились цією країною і тепер, щоб не почули про Ірландію, ми знову поринаємо у цю казкову країну. Відслідковуємо  новини і події цієї країни. Не змогли ми пропустити і дату 17 березня у історії Ірландії.

Цього дня в Республіці Ірладіявідзначається День святого Патріка — покровителя Ірландії, який приніс на цей острів християнство і вигнав змій. Традиційно ірландці влаштовують на честь святого великі паради, на яких звучать пісні і жарти, всі навколишні танцюють і насолоджуються знаменитим ірландським пивом. Учасники масових гулянь, присвячених цьому дню, одягаються в зелений одяг, оскільки цей колір є національним кольором Ірландії. Крім того, корінні і спадкові ірландці в різних атрибутах свята використовують зображення конюшини, яке символізує Святу Трійцю. У самій Ірландії на День святого Патрікаспівають церковний гімн, спеціально складений на честь цього святого. У ньому співається про те, що Патріку вдалося за допомогою трилисника викорінити язичництво. Проте язичницькі мотиви в цей день присутні до сих пір: на гуляннях обов'язково є ряджені лепрекони, які розповідають тим, хто їх зловить, секрети зберігання скарбів.Усім відвідувачам нашого сайту пропонуємо переглянути святкування Дня святого Патрика  за посиланням:

https://youtu.be/DD9ph5f-O0Q

Ірина Артем’єва,

голова профкому ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 426 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: