Головна » 2018 » Листопад » 6 » Земельний податок на лісові землі став темою обговорення на онлайн нараді в облдержадміністрації
09:53
Земельний податок на лісові землі став темою обговорення на онлайн нараді в облдержадміністрації

В обласній державній адміністрації під головуванням заступника голови ОДА Світлани Лобанової проведено нараду з головами райдержадміністрацій щодо встановлення податку на лісові землі. У нараді, яка проходила в режимі відеоконференцзв’язку, взяла участь начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко.

Відкриваючи захід, Світлана Лобанова підкреслила, що необхідність обговорення питання щодо можливих наслідків встановлення податку на лісові землі для державних лісогосподарських підприємств області, стану лісів та соціальних відносин обумовлена тим, що більшість лісгоспів області є бюджетоутворюючими для окремих адміністративних районів, а також забезпечують бюджетні установи, населення та суб’єктів підприємницької діяльності лісо- та пиломатеріалами для виробництва, ремонту, будівництва, опалення будівель.

Доповідаючи про встановлення податку на лісові землі та можливі його наслідки для господарської діяльності державних лісогосподарських підприємств Кіровоградщини, стану лісів та соціальних відносин, Наталія Ревенко інформувала про те, що лісові землі, які перебувають у постійному користуванні лісгоспів області, становлять 122 тис. га, у т. ч. лісів, можливих для експлуатації, - 41 тис. га. Щорічний розмір земельного податку на лісові землі, який мають сплатити підприємства, становитиме 85 млн. грн. «Це неминуче призведе до банкрутства підприємств лісової галузі, зупинення робіт із захисного лісорозведення та відновлення лісів, відсутності державної лісової охорони як структури, яка протидіє незаконним рубкам і пожежам у лісах, та непроведення заходів із захисту лісів від шкідників та хвороб, що, у свою чергу, стане причиною погіршення якісного складу лісів», - наголосила очільник лісової галузі області. Крім того, відбудеться скорочення робочих місць, а відтак матиме місце масове звернення звільнених працівників за допомогою по безробіттю, істотне зменшення ЄСВ та наповнення Пенсійного фонду та збільшення в рази вартості лісопродукції, зокрема дров для населення. овідаючи про встановлення податку на лісові землі та можливі його наслідки для господарської діяльності державних лісогосподарських підприємств Кіровоградщини, стану лісів та соціальних відносин, Наталія Ревенко інформувала про те, що лісові землі, які перебувають у постійному користуванні лісгоспів області, становлять 122 тис. га, у т. ч. лісів, можливих для експлуатації, - 41 тис. га. Щорічний розмір земельного податку на лісові землі, який мають сплатити підприємства, становитиме 85 млн. грн. «Це неминуче призведе до банкрутства підприємств лісової галузі, зупинення робіт із захисного лісорозведення та відновлення лісів, відсутності державної лісової охорони як структури, яка протидіє незаконним рубкам і пожежам у лісах, та непроведення заходів із захисту лісів від шкідників та хвороб, що, у свою чергу, стане причиною погіршення якісного складу лісів», - наголосила очільник лісової галузі області. Крім того, відбудеться скорочення робочих місць, а відтак матиме місце масове звернення звільнених працівників за допомогою по безробіттю, істотне зменшення ЄСВ та наповнення Пенсійного фонду та збільшення в рази вартості лісопродукції, зокрема дров для населення.

У ході обговорення Наталія Ревенко проаналізувала економічні показники щодо можливості сплати земельного податку лісогосподарськими підприємствами та інформувала про ставки податку, встановлені місцевими радами на території Кіровоградщини. «В окремих випадках ситуація складається таким чином, що, сплативши визначені місцевими радами ставки, лісгоспи вимушені будуть припинити свою діяльність, оскільки стануть банкрутами. Це, зокрема, стосується Долинського, Компаніївського, Світловодського й Онуфріївського лісгоспів», - підкреслила начальник управління.

За результатами наради головам райдержадміністрацій було дано доручення вжити заходів щодо збереження сталого функціонування державних лісогосподарських підприємств, стану лісів з урахуванням прийнятих змін до законодавства.

За матеріалами Прес-служби Кіровоградського ОУЛМГ

Переглядів: 333 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: