Головна » 2021 » Червень » 9 » 15 червня закінчується «сезон тиші», а бережливе ставлення людей до природи має бути завжди!
13:11
15 червня закінчується «сезон тиші», а бережливе ставлення людей до природи має бути завжди!

Нагадуємо, що з 1 квітня по 15 червня у лісах триває «Сезон тиші», метою якого є збереження умов існування та шляхів міграції диких тварин.

У цей період у пташок та тварин з’являються дитинчата. Шум може їх налякати і навіть змусити залишити гніздо чи нору – через це потомство може загинути. Щоб цього не сталося, Україна на законодавчому рівні запровадила природоохоронний захід «Сезон тиші». 

ДП «Компаніївський лісгосп»постійно  проводить роботу по зниженню тиску людей на місця де розмножуються дикі птахи та тварини, які створюють так званий «фактор турбування», що викликає у птахів і тварин стан постійної напруженості і негативно впливає на стан їх популяцій. За цей час проведена посилена робота з охорони лісового та мисливського фонду від пожеж та браконьєрства.

Лісова охорона закликає громадян дотримуватись вимог природоохоронного законодавства та бережно ставитись до середовища існування та розмноження диких птахів та тварин. Сезон тиші закінчиться 15 червня! Проте, це не означає, що закінчується період бережливого ставлення людей  до природи! Відпочивайте в лісі, прогулюйтесь лісовими стежками, фотографуйте флору і фауну лісу,  насолоджуйтесь красою природи і ніколи не робіть шкоди природі!  Любіть і бережіть природу рідного краю!

Олександр Дроговоз,

мисливствознавець  ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 228 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: