Головна » 2019 » Вересень » 13 » 15 вересня – День працівника лісу!
11:05
15 вересня – День працівника лісу!

Що може бути чарівнішим на степових просторах нашого краю, ніж свіжість зелені лісової оази ? Тому і не дивно, що  працівники лісу мають особливе почуття професійної гордості за результати своєї праці – адже працюють вони задля екологічного благополуччя рідного краю і здоров`я   майбутніх поколінь. Свою роль на землі люди цієї професії возвеличують площами створених нових лісів.

 Рукотворна зелена краса молодих лісів Компаніївського, Новгородківського та Кропивницького районів – це результат роботи всього колективу державного підприємства «Компаніївське лісове господарство». У лісгоспі всього 47 працівників. Їх об’єднує професійний ентузіазм, наполегливість та висока мета – створити екологічну зелену зону і захистити родючі чорноземи у степовому краї Кіровоградщини.

Лісгосп спрямовує свою діяльність на вирощуванні захисних лісових насаджень, їх охороні та примноженні. В 2019 році в зоні діяльності підприємства компаніївські лісівники створили 10 га молодих лісів,провели догляд за лісовими культурами на площі 280га,  в осінні дні на площі 16 га розпочали підготовку грунту для створення нових лісів в наступному році.

В щоденних трудових буднях працівники лісництв заготовляють насіння лісових порід дерев та чагарників, у лісорозсаднику вирощують понад 350 тис штук сіянців, які висаджують на лісові площі. Лісова охорона надійно охороняє ліси від пожеж, веде боротьбу із лісопорушниками і шкідниками лісу. Лісівники залучають до участі у благородній справі школярів і молодь, дбаючи про майбутніх господарів лісу.

Лісгосп тримає у полі зору і поліпшення умов праці працівників, наразі завершено підготовку до зими всіх виробничих об’єктів, проведено утеплення адмінбудівлі лісгоспу. В останні роки, в умовах відсутності державної підтримки, підприємство працює стабільно, без затримок виплачує зарплату  та вчасно сплачує податки до усіх бюджетів. Всі ми, лісівники, віримо в те, що у найщирішому нашому прагненні оптимально заліснити рідний край держава стане нашим найнадійнішим помічником.

З нагоди професійного свята висловлюю слова подяки ветеранам лісового господарства, які присвятили себе служінню лісу, а нині передають неоціненний досвід молоді. Щира вдячність всім працівникам Компаніївського лісгоспу, які дійсно вболівають за свою справу, дорожать честю та гідністю носити високе звання лісівника України.

Шановні колеги! Нехай і надалі ваша натхненна і сумлінна праця примножує здобутки лісової Кіровоградщини! Міцного здоров`я всім і європейських соціальних гарантій! Миру, гармонії  і благополуччя у ваших лісових родинах!

З Днем працівника лісу!

З повагою

 Олександр Слюсаренко,

директор ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 318 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: