Головна » 2020 » Квітень » 24 » 22 квітня – День Землі: як підтримати та допомогти планеті онлайн чи вдома?
09:09
22 квітня – День Землі: як підтримати та допомогти планеті онлайн чи вдома?

Не дивлячись на те, що наразі увага планети прикута до боротьби з пандемією, зміни клімату залишаються не менш важливою проблемою і вимагають невідкладних заходів

 

Щорічно 22 квітня люди по всій планеті відзначають День Землі, свято любові та турботи про нашу спільну домівку. День Землі вперше відзначили в 1970 році. Близько 20 млн осіб, обурених розливами нафти, забрудненням повітря і річок, вийшли тоді на вулиці, щоб висловити свій протест у зв’язку з екологічною кризою. Це була найбільша акція громадянської активності, і урядам довелося прислухатися: були прийняті законодавчі акти щодо захисту навколишнього середовища і відповідні агентства. Це була перемога, яка продемонструвала силу суспільної єдності.

Акції та заходи до Всесвітнього дня Землі спонукають людей бути уважнішими до тендітного і вразливого довкілля, привертаючи чимало уваги з боку медіа, окремих політиків і звичайних громадян.

В ООН вважають, що пандемія ще раз продемонструвала уразливість людства і всієї планети перед лицем глобальних загроз. На думку Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, якби нам вдалося досягти великих успіхів у виконанні Цілей сталого розвитку та Паризької угоди по клімату, ми були б краще підготовлені до боротьби з пандемією.

Цьогоріч День Землі відзначають в 50-й раз. Цій даті планувалося присвятити серію заходів, покликаних привернути увагу до необхідності боротьби зі зміною клімату. У зв’язку з пандемією всі заходи відбудуться в режимі онлайн. Протягом 24 годин у віртуальному світі будуть проходити зустрічі, дискусії та концерти, присвячені питанням екології.

Сьогодні, коли в світі обговорюють шляхи відновлення після пандемії, в Програмі ООН з навколишнього середовища закликають скористатися цією можливістю, щоб захистити природу і побудувати екологічно чисту економіку.

Кожен може взяти участь у святкуванні Дня Землі і віддати свій голос на захист природи, відвідавши сторінку earthday.org і вибравши захід у відповідному часовому поясі. Можна також скористатися інноваційними інструментами і завантажити додаток Earth Challenge 2020 року, який дозволяє досліджувати якість повітря і рівень пластикового забруднення за місцем проживання; або змайструвати і вивісити в вікні присвячений Дню плакат або створити віртуальну картку для соціальних мереж із закликом берегти природу.

А співак Рікі Кейдж і ще 44 музиканта з нагоди Дня Землі дадуть онлайн концерт на підтримку Всесвітньої організації охорони здоров’я та Фонду солідарності з боротьби з COVID-19.

В ООН закликають сьогодні всіх людей доброї волі, як і 50 років тому, об’єднатися на захист планети і послати потужний сигнал світовим лідерам: настав час діяти! Необхідно запобігти зміні клімату, захистити біорізноманіття та зупинити знищення природи.

Джерело:

https://www.poglyad.tv/22-kvitnya-den-zemli-yak-pidtrymaty-ta-dopomogty-planeti-onlajn-chy-vdoma/

Переглядів: 265 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: