Головна » 2020 » Квітень » 27 » 26 квітня – День Чорнобильської трагедії
11:01
26 квітня – День Чорнобильської трагедії

26 квітня Україна і світ відзначає 34 роковини з дня аварії на Чорнобильській АЕС. 8 грудня 2016 року резолюцією Генеральної Асамблеї ООН  проголошено День пам’яті. Указом Президії Верховної Ради Української РСР у 1990 році 26 квітня було проголошено «Днем чорнобильської трагедії».

Саме 26 квітня 1986р. о 01 годині 25 хвилин над четвертим реактором Чорнобильської АЕС нічну темряву розірвало полум’я. Українці вперше зустрілися з такою грізною силою, як ядерна енергія, що вийшла з-під контролю.

Радіоактивна хмара після вибуху накрила територію України, Білорусі, Росії та чимало європейських країн. А доза радіації в кілька десятків разів перевищувала вибух бомби в Хіросімі. Достеменно невідома й кількість постраждалих.

Чорнобиль - це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу й подальшого розповсюдження радіації.

У ліквідації аварії брали участь і  наші працівники. Зараз на підприємстві працює водій автотранспортних засобів Компаніївського лісництва  Калінчук Володимир Миколайович, який має 2 категорію учасника ліквідації наслідків аварії.

Шановні ліквідатори!  Найщиріші слова вдячності та доземний уклін за високу громадянську позицію, сміливість та відвагу.

Лісівники схиляють голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом.

 

 

Переглядів: 229 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: