Головна » 2020 » Квітень » 8 » 50 тисяч штрафу за спалювання трави: на сайті президента з’явилась петиція
08:32
50 тисяч штрафу за спалювання трави: на сайті президента з’явилась петиція

Петицію зареєстрували від імені громадської організації «Мисливці. Риболови. Біозахисники».  Мета петиції – внесення зміни до статті 77(1) Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків та значне збільшення штрафів за ці дії.

Як зазначають автори петиції, практично в усіх регіонах значно почастішали випадки спалювання сухої рослинності і насамперед стерні та решток соломи, комишу. Такі дії призводять до забруднення повітря продуктами горіння, пошкодження лісосмуг, лісів, унікальної заповідної рослинності, завдають значної шкоди якісному стану ґрунтів. При цьому гинуть тисячі тварин і птахів

 

Автори петиції просять посилити відповідальність у статті 77(1) Кодексу України про адміністративні правопорушення, щодо відповідальності за самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків. А саме – підняти штраф за ці дії до розміру не менше 50 тисяч грн.

Нагадаємо, на сьогоднішній день за випалювання сухої рослинності порушників притягують до відповідальності згідно із статтею 77 – 1 «Самовільне випалювання сухої рослинності та її залишків» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Читайте ще:  Жителі міста Васильків подали петицію про встановлення огорожі тротуарів на центральних вулицях

Проте, на думку громадськості, розмір штрафів за такі дії занизький. Для громадян він становить всього від 170 до 340 гривень. Якщо ж випалювання сухої рослинності зафіксували на об’єктах природо-заповідного фонду, то розмір штрафу збільшується від 340 до 680 гривень. Для посадових осіб штраф – від 850 до 1190 гривень, а на об’єктах природо-заповідного фонду – від 1190 до 1700 гривень.

На даний момент петиція, яка була зареєстрована 30 березня, набрала 3528 голосів з 25 000 необхідних.

https://www.openforest.org.ua/136938/?fbclid=IwAR0qn46unlPpza0Jd1-HkxPmM4P6pm2FD5VdrEWF_Dh6SXvThr1vytyarEE

 

Переглядів: 213 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: