Головна » 2017 » Березень » 7 » 6.03.2017: На колегії обласного управління лісового та мисливського господарства розглянули стан лісонасіннєвої справи
09:51
6.03.2017: На колегії обласного управління лісового та мисливського господарства розглянули стан лісонасіннєвої справи

Стан лісонасіннєвої справи на Кіровоградщині та питання фінансового контролю як заходу з протидії корупції розглянули на засіданні колегії обласного управління лісового та мисливського господарства під головуванням начальника управління Наталії Ревенко.

Як зазначила, доповідаючи про стан лісонасіннєвої справи, головний спеціаліст сектору лісового господарства Валентина Роздєльська, загальна площа об’єктів постійної лісонасіннєвої бази області становить 579,8 га, у тому числі генетичних резерватів – 238,1 га, постійних лісонасінних ділянок – 341,7 га. В області на обліку 74 плюсових дерева.

Лісгоспи заготовили всього 46810 кг лісового насіння, у тому числі 44530 кг жолудів дуба усіх видів. З них 40 984 кг – дуба звичайного, з об’єктів постійної лісонасіннєвої бази - 13 698 кг насіння дуба звичайного. Асортимент лісових порід, від яких заготовлено насіння, налічує 33 види.

Посівні якості всього насіння заготівлі 2016 року поліпшились: кількість насіння 1 і 2 класів становить 99,9 % проти 98 % у 2015-му. Як і в минулому році, нечистого та несхожого насіння немає.

Помітно поліпшились посівні якості насіння хвойних: кількість насіння 1 і 2 класів становить 93 % проти 60 % у 2015 році. Найбільше високоякісного (першого класу) насіння хвойних порід заготовили в Олександрівському лісгоспі – 23 кг, що становить 82 % від усього насіння хвойних порід, зібраного цим підприємством.

 Посівні якості перевіреного повторно в 2016 році насіння, яке знаходиться на зберіганні, високі: кількість насіння I та ІІ класів становить 100 %.

 Тривають роботи зі створення клонової насінної плантації сосни звичайної в ДП «Олександрівський лісгосп», розпочаті в рамках виконання Галузевої програми розвитку лісонасіннєвої справи на 2010-2015 роки. Площа плантації становить 5 га. Проводяться роботи з догляду за плантацією, по її доповненню, охороні від потрави дикими тваринами.

 Головний спеціаліст-юрисконсульт Тетяна Коваленко зауважила на встановленні певних обмежень та запровадженні фінансового контролю щодо державних службовців та інших осіб, уповноважених на виконання функцій держави Законом України «Про запобігання корупції». Фінансовий контроль має на меті забезпечення прозорості діяльності всіх гілок влади шляхом перевірки відповідності рівня життя представників влади наявним та одержаним ними доходам.

У зв’язку з настанням на території області пожежонебезпечного періоду завідувач сектору лісового господарства Лариса Романська загострила увагу присутніх на необхідності неухильного виконання державною лісовою охороною обов’язків з охорони та захисту лісових насаджень. Водночас було відмічено поліпшення забезпечення охорони лісів від пожеж у лісових господарствах у попередні періоди.

Начальник управління Наталія Ревенко, підбиваючи підсумки, наголосила на необхідності проведення в оптимальні строки запланованих весняних лісокультурних робіт та раціональному використанні коштів при проведенні господарської діяльності. А також привітала працівниць лісового господарства Кіровоградщини зі святом 8 Березня.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

 

Переглядів: 345 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: