Головна » 2020 » Липень » 10 » 98% ЛІСОВИХ ПОЖЕЖ ВИНИКАЄ З ВИНИ ЛЮДЕЙ
21:16
98% ЛІСОВИХ ПОЖЕЖ ВИНИКАЄ З ВИНИ ЛЮДЕЙ

У спекотні дні літньої пори лісова охорона закликає громадян особливо ретельно дотримуватися правил пожежної безпеки перебуваючи в лісі. Кинутий сірник, випалювання сухостою, непогашений недопалок у цей період можуть стати причиною масштабний лісових пожеж.  

Пожежа — небезпека для рослин і тварин. Наносить велику шкоду. Щоб виріс ліс — потрібно не один десяток років. Для віку стиглості сосни потрібно 80-100 років. А лісова пожежа може за годину-дві знищити рукотворні  лісові насадження, де вкладено чимало коштів і людської праці.

Невтішна статистика повідомляє, що винуватцями 98% лісових пожеж є люди. Відсоток пожеж, що виникають внаслідок природних чинників досить незначний. Необережне поводження з вогнем населення дуже часто має жахливі наслідки для лісу.

Для запобігання пожеж в лісовому фонді зони діяльності Компаніївського лісгоспу щодня працює лісовий патруль. Найбільше уваги рейдам приділяється у святкові дні та вихідні, коли масово виїжджають люди у лісові масиви на відпочинок. Лісоохоронці постійно проводять із відпочивальниками роз’яснювальну  профілактичну роботу.

         Отже шановні краяни! Дорослі і діти! Бережіть ліс від пожеж. Будьте обережні з вогнем як удома так і на природі. Не допускайте, щоб своїми діями ви спричинили до виникнення лісових пожеж. А якщо виявите загоряння, то негайно повідомляйте працівників державної лісової охорони, сільську раду, найближче підприємство, організацію.Дотримуйтесь правил пожежної безпеки в ліс і тоді  ліс віддячить вам здоров`ям!

 

Прес-служба

ДП «Компаніївський лісгосп»

 

 

 

Переглядів: 216 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: