Головна » 2021 » Червень » 22 » Аби в ліс не прийшла біда
11:11
Аби в ліс не прийшла біда

Лісова охорона Кропивницького лісництва постійно проводить попереджувальні та профілактичні  протипожежні заходи. Серед них – спільні рейдові патрулювання лісових масивів навколо міста Кропивницький із представниками поліції та рятувальної служби.

У минулі вихідні в складі спільних рейдів патрулювали: приміську лісопаркову зону – лісничий Кропивницького лісництва Сергій Панчак, а  лісове урочище «Салганні піски» – майстер лісу Володимир Фівко.

Сильна спека, яка настала після тривалого дощового періоду, – небезпека для лісу.  То ж, аби в ліс не прийшла біда, учасники  рейду розповідали відпочивальникам на природі як поводити себе в лісі, щоб не допустити пожежі. Пояснювали людям, що навіть залишена скляна пляшка під дією відкритого сонячного проміння може спричинити займання сухої трави чи лісової підстилки, не кажучи вже про викинутий сірник або недопалок. І цього буде достатньо для того, щоб спровокувати масштабну пожежу! У ході роз’яснювальної роботи громадяни мали змогу отримати кваліфіковані відповіді на всі питання стосовно протипожежної безпеки у у лісах. Під час кожної бесіди лісівники та рятувальники роздавали громадянам листівки з питань пожежної безпеки і застерігали людей, що лише дотримання Правил пожежної безпеки в лісах зможе зберегти їх від вогню.

 

Прес-служба ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 178 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: