Головна » 2015 » Серпень » 11 » Бережіть ліс від пожеж
10:04
Бережіть ліс від пожеж

«Ліс – наше багатство! Бережіть ліс від пожеж!» Ці заклики відомі всім нам із дитинства. Але, на жаль, з року в рік, то тут, то там спалахують лісові пожежі. Тож у працівників лісової охорони у ці дні особливо напружений період.

Причинами виникнення пожеж у лісі, як не дивно, здебільшого є байдужість і безтурботне ставлення людини до природи: непогашені багаття, кинуті в суху траву недопалки цигарок, а також дитячі пустощі з вогнем.

 Тож вкотре нагадуємо, шановні громадяни, що у пожежонебезпечний сезон не слід запалювати багаття у хвойних молодняках, на ділянках ушкодженого лісу, у місцях із сухою травою, а також під кронами дерев.

Впродовж пожежонебезпечного періоду забороняється:

 - розведення багать у лісі (крім тих, що пов’язані з технологічними вимогами лісогосподарських заходів у спеціально передбачених для цього місцях);

 - заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети;

 - відвідування населенням хвойних насаджень при 5-му класі пожежної небезпеки (надзвичайна небезпека) за умовами погоди;

 - палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки, витрушувати з люльок гарячий попіл, крім місць, що обладнані для цієї мети;

 - випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу (у тому числі проводити сільськогосподарські пали).

Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від семи до дванадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 Пам’ятайте!, що лише висока культура поводження з вогнем, дотримання правил пожежної безпеки позбавить нас від біди і страждань, що приносять пожежі.

Балабушка Н.В.

Переглядів: 429 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: