Головна » 2019 » Вересень » 23 » Бондар на Буковині: Політика лісової галузі повинна бути єдиною, формуватись і визначатись відповідним єдиним державним органом
16:12
Бондар на Буковині: Політика лісової галузі повинна бути єдиною, формуватись і визначатись відповідним єдиним державним органом

20 вересня, в Чернівецькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар представив нового начальника обласного управління Василя Гончара. До цього він працював директором державного підприємства «Сокирянське лісове господарство».

Володимир Бондар зазначив, що Василь Борисович Гончар – фахівець, який добре знає свою справу, пройшов всі етапи діяльності у лісовій галузі.

«Спостерігаючи, як працюють підприємства галузі на Буковині, змушений відзначити, що є певні труднощі. Ці труднощі стосуються не лише Чернівецької області, а й країни загалом. Ми бачимо, що економічна ситуація в нашій галузі є достатньо проблемною і складною. Така ситуація викликана просіданням за всіма основними видами продукції на європейському ринку, а від так і на українському. Але навіть за таких умов, аналізуючи роботу галузі за вісім місяців, ми бачимо, що основні показники діяльності перевищують показники за аналогічний період минулого року. Ми маємо сьогодні приріст за сплатою податків на всіх рівнях, ми маємо кращі економічні показники ніж у минулому році», – зауважив заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар.

Також він наголосив на необхідність співпраці лісівників з органами влади всіх рівнів. «Ми маємо певні здобутки і порозуміння у спілкуванні із владою. Нам необхідно привертати їхню увагу до проблем в галузі. Маємо відстоювати наші позиції, переконати законотворців у необхідності відстоювати у Парламенті інтереси лісової галузі та допомагати у розробці потрібної законодавчої бази, робити необхідні кроки для ефективної роботи. Ми маємо Указ Президента, який дає чіткі сигнали про те, що увага президентської вертикалі влади буде прикута до лісової галузі. Сьогодні влада дає сигнали і порушуються питання щодо відміни мораторію, функціонування лісогосподарських підприємств, електронного обліку деревини. Обговорюється питання щодо можливого перепідпорядкування Державному агентству лісових ресурсів України, яке здійснює у державі лісову політику, усіх лісогосподарських підприємств. І це теж чіткий сигнал для наведення порядку в лісовій галузі з боку держави. Політика лісової галузі повинна бути єдиною, формуватись і визначатись відповідним єдиним державним органом», – сказав Володимир Бондар.

Виконувач обов’язків Голови Чернівецької ОДА Михайло Павлюк побажав успіхів новому начальнику управління та висловив сподівання на порозуміння та співпрацю. «Щиро бажаю, щоб галузь мала динаміку, розвиток і успіх. Знаю, що ліс – це безцінний дар, який ми успадкували і, в свою чергу, зобов’язані думати, як берегти та примножувати кращі традиції збереження лісу. Чернівецька область – це край, де вміють виставляти пріоритети і готові тісно співпрацювати», - сказав він.

«Вірю в те, що з призначенням Василя Борисовича буде зростати авторитет лісівників Буковини, - зазначив у своєму виступі Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. Багатий ресурс безумовно повинен працювати на економічний розвиток регіону, а обласна рада, в свою чергу, завжди підтримуватиме лісівників, сприятиме тісній співпраці з місцевими громадами».

У свою чергу, Василь Гончар подякував усім присутнім за довіру, а також висловив сподівання на підтримку та співпрацю як збоку керівників лісогосподарських підприємств, так і збоку влади області. «Перед лісовою галуззю Буковини і України в цілому на сьогодні стоїть багато завдань та цілей. Кожен керівник підприємства і кожен працівник є тим гвинтом, який рухає великий потужний механізм нашої галузі. Я намагатимусь зробити все необхідне для підвищення авторитету лісівників, щоб ми з вами достойно несли високе звання лісівника Буковини», - наголосив він.

 

http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article;jsessionid=DFC6C4837BCA144D7C722AF1C924D565.app1?art_id=204229&cat_id=32888

 

Переглядів: 287 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: