Головна » 2020 » Квітень » 21 » Брифінг Голови ДСНС та Голови Держлісагентства щодо пожеж в екосистемах (відео)
08:10
Брифінг Голови ДСНС та Голови Держлісагентства щодо пожеж в екосистемах (відео)

17 квітня під час онлайн брифінгу Голова ДСНС Микола Чечоткін проінформував громадськість про те, що заходи з ліквідації великих лісових пожеж на території Житомирської області та у Зоні відчуження продовжуються.

«В Чорнобильській зоні основні зусилля спрямовані на проливанні шести тліючих ділянок поблизу населених пунктів Новий Мир, Корогод, Розсоха, Крива Гора, Рудьки та Вільча та двох торф’яників у Паришівському і Денисовицькому лісництвах, що виникли вчора, внаслідок шквального вітру. Для облаштування протипожежних розривів з метою недопущення поширення вогню на інші лісові масиви окрім важкої інженерної техніки ДСНС залучено чотири шляхопрокладачі Збройних Сил України», - сказав Голова Служби.

Загрози об’єкту Укриття, сховищу радіаційних відходів та іншим критичним об’єктам Зони відчуження немає.

«Крім цього хочу поінформувати, що зранку у ході повітряної розвідки виявлено загоряння у лісових масивах Овруцького району Житомирської області поблизу державного кордону з Республікою Білорусь. На цей час відбувається локалізація двох основних осередків загорянь сухої трави та лісової підстилки на території Виступовицького та Бережестського лісництв», - додав Микола Чечоткін.

«Працівниками лісового господарства створюються мінералізовані смуги, три пожежні літаки проводять гасіння з повітря», - сказав він додавши, що ДСНС налагоджено взаємодію з Міністерством надзвичайних ситуацій Білорусі з питань спільного виконання заходів щодо ліквідації пожежі.

У свою чергу, Голова Державного агентства лісових ресурсів Андрій Заблоцький зазначив, що з огляду на суху і вітряну погоду, Держлісагентство запровадило низку заходів для посилення охорони лісів у пожежонебезпечний період.

«На жаль, на сьогодні у Житомирській області є осередки декількох великих пожеж, які почалися 16 квітня, після обіду, через підпал сільгоспугідь та випалення трави в домогосподарствах. За наявною інформацією, у 9 лісгоспах Житомирщини є лісові пожежі. Це північна частина області – Лугинський, Народицький, Білокоровицький, Олевський, Словечанський, Овруцький лісгоспи та Овруцький спецлісгосп», - сказав Андрій Заблоцький.

Він додав, що відразу вчора підприємствами, що входять до сфери управління Держлісагентства, були залучені сили відомчої пожежної охорони лісгоспів та особовий склад ДСНС області. Вони працювали для унеможливлення поширення пожежі та створення мінералізованих смуг.

«Зранку мною було залучено додаткові сили з Київської, Чернігівської, Черкаської, Вінницької, Хмельницької, Рівненської, Тернопільської, Львівської областей. Активна робота лісівників та рятувальників дасть змогу нам локалізувати пожежі та тримати ситуацію повністю під контролем», - зауважив Голова Держлісагенства.

Користуючись нагодою, очільники відомств вкотре наголосили, що радіаційний фон по м. Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень.

Відео ТУТ

ДСНС України

http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article;jsessionid=5422D6444944CFFE6A5F916EBE4DAABA.app1?art_id=207726&cat_id=32888

Переглядів: 238 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: