Головна » 2018 » Вересень » 3 » Будемо спільно дбати про ліси рідного краю!
11:34
Будемо спільно дбати про ліси рідного краю!

1 - 4 вересня на Кіровоградщині очікується надзвичайно висока (5 класу) пожежна небезпека. Високі температурні показники та посушлива погода сприяють тому, що значно збільшується ризик виникнення загорянь в лісових масивах. Боротьба з лісовими пожежами вимагає великих як фінансових, так і людських ресурсів. Щоб знизити ризик виникнення загорань, працівники ДП «Компаніївський лісгосп» постійно проводять профілактичні заходи. Одним із ефективних методів боротьби з вогняною стихією є мінералізовані смуги – штучно створений протипожежний бар’єр, шляхом очищення певної ділянки території, що межує з лісовим масивом, від горючих матеріалів.

З початку року на території лісового фонду лісгоспу створено 380 км мінералізованих смуг та здійснено догляд за існуючими смугами, які обрамлюють хвойні насадження довжиною в 300 км.

Такі заходи дозволяють працівникам лісової охорони не допустити поширення вогняної стихії на великі території лісових масивів і вберегти ліс від масштабних вигорань.

Адміністрація ДП «Компаніївський лісгосп» знову і знову звертається до населення регіону із закликом оберігати та дбати про ліси рідного краю!

Зберегти зелений оберіг для майбутніх поколінь можна лише спільними

зусиллями.

 

 

Прес-служба

ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 342 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: