Головна » 2018 » Липень » 26 » До сезону полювання готуйтесь завчасно!
09:29
До сезону полювання готуйтесь завчасно!

4 серпня 2018 року о 18:00. в Кіровоградській області розпочнеться сезон полювання на пернату дичину.

ДП «Компаніївський лісгосп» рекомендує мисливцям заздалегідь оформити всі потрібні документи, щоб бути готовим до мисливського сезону та не створювати ажіотажу напередодні його відкриття.

Слід відмітити, що станом на 25 липня 2018 р. із загальної кількості мисливців в Компаніївському районі 465 чол. лише 130 провели обмін контрольних карток обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита. В Кіровоградському районі із загальної чисельності мисливців 5343 чол., а в Новгородківському із зареєстрованих 572 мисливців, відповідно, обмін провели лише 90 осіб. Із загальної кількості зареєстрованих мисливців не всі полюють, але є власниками зброї.

В цьому році успішно склали іспит і отримали посвідчення мисливця-новачка у Компаніївському районі 7 осіб, у Кіровоградському – 32 , а в Новгородківському 6 чол.

Нагадаємо, що кожен мисливець на полюванні зобов’язаний мати при собі документи на право полювання, а саме:

посвідчення мисливця;

щорічна контрольна картка обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;

дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка, дозвіл на діагностичний та селекційний відстріл тощо);

відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання;

паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час полювання.

Звертаємо особливу увагу мисливців області на суворе дотримання заборон щодо ведення полювань, визначених користувачами мисливських угідь.

Мисливствознавцями районів зони діяльності Компаніївського лісгоспу (Компаніївського, Кіровоградського та Новгородківського) складені графіки рейдів по охоронні тваринного світу, які будуть проводитись протягом усього мисливського сезону спільно з представниками природоохоронних органів та поліції, щодо виявлення порушень правил полювання.

Сподіваємось, що попереджувальні заходи, вжиті працівниками ДП «Компаніївський лісгосп», а також патрулювання на територіях адмінрайонів матимуть позитивний ефект і мисливці полюватимуть виключно на території мисливських угідь, не порушуючи Законів України.

 

Олександр Дроговоз,

мисливствознавець ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 413 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: