Головна » 2021 » Червень » 30 » Догляд за молодими лісами
21:08
Догляд за молодими лісами

Щоб ріс ліс мало лише посадити його. Впродовж багатьох років лісівники дбають про молоді насадження, знищуючи бур’яни, трав’янисту рослинність та поросль малоцінних порід створюють сприятливі умови для їхнього росту та розвитку. Залежно від віку лісопосадок, ступеня забур’яненості конкретної ділянки та інших умов, догляди проводяться як у вигляді ручного просапування молодих культур у рядках смугами, методом обкошування рядів посадки мотоінструментом, так і механізовано.

На виконання завдань регіональної екологічної програми «Ліси Кіровоградщини»  Компаніївським лісництвом в останні роки створено15 га нових захисних лісових насаджень. На 2021 рік догляд за ними заплановані на площі 371,2 га, в переводі на однократний.  Станом на 30 червня проведено механізований догляд на площі 67,2 га.

Сьогодні працівники Компаніївського лісництва докладають максимум зусиль, щоби впоратись з нелегкою і відповідальною роботою по  догляду за новоствореними захисними лісовими насадженнями, адже якісні та вчасні догляди за лісовими культурами – це запорука здоров’я майбутнього лісу.

Олег Балабушка,

                                                                                                                                                                                  помічник лісничого Компаніївського лісництва

Переглядів: 152 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: