Головна » 2021 » Липень » 14 » Догляди за лісовими культурами
10:16
Догляди за лісовими культурами

В літні місяці лісівники Компаніївського лісового господарства особливу увагу акцентують на доглядах за лісовими культурами. Своєчасний догляд - запорука швидкого росту молодого лісу. Догляди за культурами проводимо протягом всього вегетаційного періоду. Висаджені молоді сосенки та дубки потрібно  вчасно звільняти від затінення травяною рослинністю  та  швидкоростучим самосівом малоцінних порід дерев та чагарників. На кожній ділянці -  індивідуальний підхід,  в залежності від стану насадження і забур’янення..  Необхідність цих заходів  та їх інтенсивність визначає лісничий та помічник лісничого. На зрубах  проводимо просапування в рядах головних порід та прокошування міжрядь сікорами. На площах захисних насаджень проводимо механізовані догляди шляхом дискування міжрядь культиватором КЛБ-1,7 та бороною БДН  дискових культиваторів .

Всього в цьому році в  ДП «Компаніївський лісгосп» доглядів потребують 521 га лісових культур, в переводі на однократний. За перше півріччя проведено доглядів за лісовими культурами на зрубах на загальній площі 21 га, за новоствореними захисними лісонасадженнями на площі 96га.

Днями, мною перевірено стан якості проведених доглядів за лісовими культурами в Кропивницькому лісництві. Зауважень до якості виконаних робіт немає. Підтвердження на фото.

 

 

Ольга Артеменко,

т.в.о. головного лісничого ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 159 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: